Μέχρι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήγε εσπευσμένα στην έδρα του για να προσπαθήσει να... μαζέψει τα ασυμάζευτα

Ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ του Βορρά, όπου και η έδρα του Ευάγγελου Βενιζέλου, να βρουν ρυθμούς εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά δεν μπορούν.

Τα πρόσφατα παραδείγματα ουκ ολίγα, αλλά ενδεικτικά του χαμηλού ενδιαφέροντος που καταγράφεται στο ΠΑΣΟΚ εν όψει της διπλής κάλπης του Μαΐου.

 

 

Η Παυλίδου


Καταρχάς, η διαδικασία επιλογής προσώπου για την περιφέρεια. Η επιλογή της Νιόβης Παυλίδου καθυστέρησε πολύ και αφού πρώτα όλα τα γνωστά ονόματα, όπως η Εύα Καϊλή και ο Γιάννης Μαγκριώτης,  είχαν πει όχι. Αλλά και όταν έγινε η επιλογή της κυρίας Παυλίδου, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έδειχναν πολύ προβληματισμένα καθώς ήθελαν μια πιο κομματική επιλογή. Ετσι, στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου της κυρίας Παυλίδου, που δόθηκε πριν από μερικές ημέρες, το κομματικό ΠΑΣΟΚ της Κεντρικής Μακεδονίας έλαμψε διά της απουσίας του.


Το δεύτερο παράδειγμα οργανωτικής αποσύνθεσης ήρθε το Σάββατο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η νομαρχιακή πόλης του ΠΑΣΟΚ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Ευρωεκλογές 2014, η πρόκληση του τρίτου δρόμου» και ομιλητές τους Κυριάκο Πιερρακάκη, μέλος του πολιτικού συμβουλίου, Παύλο Χρηστίδη, γραμματέα της Nεολαίας ΠΑΣΟΚ και Θανάση Χειμωνά, μέλους της κεντρικής πολιτικής επιτροπής. Η αίθουσα παρέμεινε άδεια και η έκφραση «τρεις και ο κούκος» περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της οργανωτικής αποτυχίας της εκδήλωσης. Ή όπως ακούστηκε, δεν ήταν ούτε 58!


Σοβαρά οργανωτικά ζητήματα υπάρχουν και για τη στελέχωση του επιτελείου, αλλά και του συνδυασμού της Νιόβης Παυλίδου, όπου οι υποψήφιοι αναζητούνται με το κιάλι. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση κινητοποιήθηκε και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να στηρίξει την υποψηφιότητα της κυρίας Παυλίδου. Ετσι χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία προήδρευσε ο κ. Βενιζέλος. Σε μια προσπάθεια να ανεβάσει στροφές το κόμμα…

 

Ετικέτες: