Τουρίστες σε... ναρκοπέδιο!

«Ξυπόλητοι στ' αγκάθια» καταγγέλλουν ότι στάλθηκαν στην Αθήνα (προκειμένου να καλύψουν τα κενά που δημιούργησε η αστυνομική... εκστρατεία για την προστασία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ) οι άνδρες των ΜΑΤ από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας που την περασμένη Κυριακή δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση στα Εξάρχεια από κουκουλοφόρους.

 

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αργολίδος καταγγέλλει ότι ουσιαστικά η συγκεκριμένη διμοιρία στάλθηκε στην Αθήνα σαν να πρόκειται για... τουρίστες που κάνουν εκδρομή, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προφανείς κίνδυνοι μιας τέτοιας απόφασης, στρέφει τα βέλη της κατά του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για προχειρότητα και αποκαλύπτει ότι θα προσφύγει σε κάθε ένδικο μέσο ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι παρόμοιες καταστάσεις δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

 

Σε έγγραφο που έστειλε η Ενωση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου καταγγέλλει ότι το υπηρεσιακό λεωφορείο που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφερθεί μια άπειρη διμοιρία από την περιφέρεια στο... στόμα του λύκου ήταν κατ' ουσίαν τουριστικό και δεν πληρούσε καμία από τις προδιαγραφές ασφαλείας (χωρίς έξοδο κινδύνου και προστατευτικά πλέγματα στα τζάμια). Ο πρόεδρος της Ενωσης Γιώργος Παπαθεοφάνης τόνισε ότι το συγκεκριμένο λεωφορείο ήταν ακατάλληλο για να είναι στη «πρώτη γραμμή» και λίγο έλειψε να εγκλωβιστούν μέσα δύο αστυνομικοί. Επιπλέον, στους ίδιους τους αστυνομικούς της διμοιρίας δεν έχουν χορηγηθεί οι αντιπυρικές στολές που θα τους προστάτευαν από τις βόμβες μολότοφ που εκτόξευσαν οι κουκουλοφόροι.

 

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η συγκεκριμένη διμοιρία στάλθηκε στη πιο επικίνδυνη περιοχή της πρωτεύουσας χωρίς να έχει την ομοιογένεια και τον συγχρονισμό που χαρακτηρίζει τις μονάδες των ΜΑΤ, καθώς στην Αργολίδα οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί τοποθετούνται σε υπηρεσίες Τμημάτων Τάξης, Τροχαίας, Ασφαλείας και Αστυνομικών Σταθμών και συγκροτούνται σε διμοιρία μόνο όταν και όποτε διαταχθούν!

 

 

Νίκος Δεμισιώτης

Ετικέτες: