Πυρά Βενιζέλου σε Γιώργο για αλητεία! «Πυρ και μανία» και με τον Κακλαμάνη

Πόλεμος με βρόμικους διαλόγους και πυρά εκατέρωθεν σηματοδότησε το «αντάρτικο» του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του Απόστολου Κακλαμάνη κατά τη διάρκεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκτός ελέγχου, να ξιφουλκεί κατά του προκατόχου του, αλλά να «τρέμει» να τον διαγράψει. Οσα συνέβησαν μετά το «όχι» του κ. Παπανδρέου στο δεύτερο άρθρο είναι άνευ προηγουμένου, με το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ να βαθαίνει σε σημείο τέτοιο που να φαίνεται ότι είναι δίχως επιστροφή.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι και χθες εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος απείλησε ουσιαστικά τον προκάτοχό του για τα οικονομικά του κόμματος, λέγοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου έχει μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ». Αλλά και την Κυριακή, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο κ. Βενιζέλος κατευθύνθηκε άμεσα προς το γραφείο του κ. Παπανδρέου, λέγοντάς του: «Είναι ντροπή η στάση σου! Ξέρεις πολύ καλά ότι εμείς ήμασταν αυτοί που πιέσαμε να πάει η ρύθμιση σε μια κατεύθυνση που να εξυγιαίνει τις τράπεζες και να είναι ανταγωνιστικές οι μετοχές». Αιφνιδιασμένος ο κ. Παπανδρέου απάντησε απλά: «Είμαι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχω ευθύνη για το τραπεζικό σύστημα».

 

 

Εξαλλος

 

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ όμως δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε εν εξάλλω: «Αυτό που κάνεις είναι αλητεία! Θα μπορούσες να έρθεις να τοποθετηθείς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάτι που δεν έκανες, ή να έρθεις σε μένα να λύσουμε το πρόβλημα». Ο αρχικά ήρεμος κ. Παπανδρέου τα... έχασε από την επίθεση και σε έντονο ύφος, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, τον ρώτησε αν ξέρει σε ποιον μιλάει... Η λογομαχία κάπου εκεί έλαβε τέλος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέστρεψε στο γραφείο του (όπου βρίσκονταν οι κ. Καρύδης, Ρήγας, Κουκουλόπουλος, Γκόγκας, Πρωτόπαπας) προκειμένου να σχεδιάσει την επόμενη κίνησή του. Αυτή ήταν μια σκληρή ανακοίνωση που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Δίχως να κατονομάσει κανέναν (φωτογραφίζοντας βέβαια τον κ. Παπανδρέου), υπογράμμισε ότι οι «υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση». Δεν άργησε να σηκώσει το γάντι ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «πράγματι οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση».


Χθες, και με τη Χαριλάου Τρικούπη να «βράζει», πολλοί «κάρφωναν» τον κ. Παπανδρέου, καθώς μιλούσαν για «τζάμπα μαγκιές», αφού μπήκε στην αίθουσα και καταψήφισε στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, έχοντας μετρήσει ότι το άρθρο περνάει και δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση. Νωρίτερα πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν πυρ και μανία και με τον Απόστολο Κακλαμάνη, που δήλωσε «παρών» στο δεύτερο άρθρο. Φημολογείται, μάλιστα, ότι η αντιδικία τους ήταν έντονη και ότι ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε έντονη φραστική επίθεση και προς αυτόν, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να φωνάζουν επίσης: «Ως εδώ ήταν!» Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Κακλαμάνης χθες σε δήλωση τα έβαλε με τα ΜΜΕ διότι «σπέρνουν τη διχόνοια στο κόμμα με στόχο τη διάλυσή του».

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ετικέτες: