Καλυτερεύει ο καιρός από την Τετάρτη, προβλήματα από την ξαφνική βροχή

Ξαφνική επιδείνωση παρουσίασε το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός, με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι καταιγίδες και βροχοπτώσεις θα πλήξουν και σήμερα τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα φαινόμενα που εκδηλώθηκαν χθες το μεσημέρι στην πρωτεύουσα, καθώς μέσα σε διάστημα μιας ώρας καταγράφηκε βροχόπτωση έως και 35 χιλιοστών στα βόρεια προάστια (σταθμός Ψυχικού), με αποτέλεσμα να προκληθούν περιορισμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Πρόσκαιρες βροχοπτώσεις καταγράφηκαν σε ακόμη αρκετές περιοχές, όπως η δυτική Μακεδονία, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.     Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι σποραδικές καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα, με τα φαινόμενα όμως να εξασθενούν σταδιακά -από τα δυτικά και τα βόρεια- κατά τις βραδινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος θα δείχνει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα πάρει την... ανιούσα, εκ νέου, από την Τετάρτη, όμως οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα αγγίζουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ωστόσο ότι το διήμερο της Πέμπτης και της Παρασκευής τα μπουρίνια θα επιστρέψουν και τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στα βόρεια και τα κεντρικά της χώρας.

Κ. Καντούνης


Ετικέτες: