Σκληρή γλώσσα Π. Ψωμιάδη και κατά Σαμαρά: «Στην αχάριστη και γενόσημη Ν.Δ. δεν έχω θέση»

Με μια συνέντευξη Τύπου που έμοιαζε περισσότερο με ανοιχτή πολιτική ομιλία έκανε χτες την επίσημη εκκίνηση του προεκλογικού αγώνα του για την Ευρωβουλή ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο πρώην περιφερειάρχης παρουσίασε μερικές από τις θέσεις του νέου κόμματος, που φέρει τον τίτλο Πατρίδα (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης), ενώ χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Με τα πολιτικά σκουπίδια που κυβερνούν σήμερα δεν έχω καμιά σχέση. Λυπάμαι γιατί βοήθησα στις βουλευτικές εκλογές του 2012 για να εκλεγεί αυτή η κυβέρνηση. Ψήφισα Σαμαρά και μου βγήκε Βενιζέλος» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έγινε στο «Ηλέκτρα Παλλάς» και ενώ στον χώρο είχαν προσέλθει δεκάδες οπαδοί του.


Ενδιαφέρον είχαν και αυτά που είπε για τους πολιτικούς αρχηγούς. Εδωσε «συγχαρητήρια» στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τον Γιάννη Μπουτάρη. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Σαμαρά, μια και παρέδωσε, με εντολή των πρεσβειών, τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον σημερινό δήμαρχο. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να διαλύσουν τη Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι δεν του φέρθηκε «αντρίκεια», αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Ν.Δ., αλλά όχι με τη σημερινή ηγεσία. «Στη σημερινή αχάριστη, γενόσημη Ν.Δ., στην ΠΟΛΑΝ της Ν.Δ., δεν έχω θέση» τόνισε.


Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο σημείωσε ότι «δεν το παίζει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει ρόλο Ναπολέοντος», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι «είναι μια χαρά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φοβικό και αφοριστικό κόμμα».
Επίσης κατήγγειλε «τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών» για την απουσία τους από την παρουσίαση του νέου κόμματος και σημείωσε: «Ποτάμια από δημοσιογράφους θα είχαμε σήμερα εδώ, αν στη θέση μου ήταν ο κ. Θεοδωράκης».


Ολα αυτά έχοντας ως φόντο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ενώ υπογράφει την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και με το σύνθημα «Η ώρα των Ελλήνων», ενώ στο έντυπο που μοίρασε φιγουράρει ο ίδιος κρατώντας μια τσάντα παλιού τύπου, αλά Σταύρος Θεοδωράκης. Ολα αυτά παρουσία πολλών υποστηρικτών του αλλά και αρκετών εν ενεργεία περιφερειακών συμβούλων, όπως ο Μιχάλης Τζόλλας, ο Βασίλης Τουλίκας και η Ανθούλα Πορφυριάδου.

 

Νίκος Οικονόμου

Ετικέτες: