Το κρυμμένο πόρισμα για τη διαχείριση (2007-2010) πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Δήλωση με «νόημα» από τον Ευ. Βενιζέλο

Οσο και αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθούν να κρατήσουν το συρτάρι στο οποίο κείτεται το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιριών για τα οικονομικά του κόμματος ερμητικά κλειστό, η Δικαιοσύνη πάντα θα παραμονεύει.

Και για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ήδη η οικονομική διαχείριση της περιόδου 2007-2010 έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, μάλιστα, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας το τσουνάμι να πλησιάζει και με δεδομένη τη σημερινή παρουσία του κ. Παπανδρέου με τον Φώτη Κουβέλη, από τα Γιάννενα που βρέθηκε χθες υπενθύμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι «βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει την κυβέρνηση».


Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση, αφού πέρασε από τους οικονομικούς εισαγγελείς και την Εισαγγελία Διαφθοράς, διερευνάται έπειτα από παραγγελία εισαγγελέως Πρωτοδικών.

 

 

Εγγραφη καταγγελία

 

Τα ζητούμενα της προκαταρκτικής εξέτασης είναι η διακρίβωση της τυχόν διάπραξης του κακουργήματος της υπεξαίρεσης και ο φορολογικός έλεγχος. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, για το θέμα έχει κάνει δύο φορές επώνυμη έγγραφη αναφορά-καταγγελία στη Δικαιοσύνη ο νόμιμος ελεγκτής-ορκωτός λογιστής, όμως έως και σήμερα το πόρισμα δεν έχει παραδοθεί στις δικαστικές Αρχές παρά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί.


Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, σε μια μακροσκελή ανακοίνωση, το μόνο που αναφέρει για το περίφημο πόρισμα είναι ότι αυτό «διαβιβάστηκε στην κυρία Πταισματοδίκη που το ζήτησε», καταγγέλλοντας ούτε λίγο ούτε πολύ σκοτεινά μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος του ΠΑΣΟΚ του... 3%! «Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι κύκλοι που ασχολούνται εργολαβικά με το ΠΑΣΟΚ -γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ο πυλώνας της σταθερότητας στη χώρα- λόγω της προεκλογικής συγκυρίας και της τρέχουσας ειδησεογραφίας περί εσωτερικών προβλημάτων και τα γνωστά παρόμοια ανέσυραν και πάλι την πασίγνωστη υπόθεση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ» αναφέρουν. Προσθέτουν δε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε στο “συρτάρι” το πόρισμα ως τεχνικό κείμενο, αλλά τη μικροπολιτική συζήτηση που εκλαμβάνει το οικονομικό πρόβλημα όλων».

Ετικέτες: