Καυτερά για τους ΑΝ.ΕΛ. και greek salad για τους ΥΠΕΞ

Δύο δείπνα με πολλές παρουσίες αλλά πολύ διαφορετικά μεταξύ τους «αναστάτωσαν» προχθές το βράδυ τη Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο.

Το πρώτο ήταν πιο επίσημο, έγινε στο εστιατόριο Βήτα του Βυζαντινού Μουσείου και είχε συνδαιτυμόνες πολλούς υπουργούς, υφυπουργούς Εξωτερικών και αρκετούς διπλωμάτες που συμμετείχαν στη σύνοδο υπουργών που ξεκίνησε χτες στην πόλη. Εδώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν αρκετά αυστηρά, ενώ το δείπνο αποδείχτηκε μάλλον... εξπρές, καθώς δεν διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

 

Μάλιστα στην αρχή οι υπουργοί μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου που βρίσκεται δίπλα, ενώ στη συνέχεια έφαγαν στον χώρο του εστιατορίου που είχε κλειστεί από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Πολλές και οι πολιτικές κουβέντες που ανταλλάχθηκαν, ενώ το μενού ήταν σχετικά λιτό, αν αναλογιστεί κανείς παλιότερα πλουσιότερα υπουργικά τραπέζια. Πληροφορηθήκαμε πάντως ότι προσφέρθηκαν μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας και λευκό και κόκκινο κρασί, καθώς και χωριάτικη σαλάτα.


Λίγο αργότερα και εκατοντάδες μέτρα μακριά καταγράφηκε ένα δεύτερο γεύμα, πολύ πιο λαϊκό και χωρίς μέτρα ασφαλείας. Εδώ η συνάντηση έγινε στο εστιατόριο Ούζο στον Πίνακα, που βρίσκεται στην πλατεία Αθωνος, με συνδαιτυμόνες όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι συνέφαγαν με τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο και πολλά στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Η ομήγυρη ξεπέρασε τα 100 άτομα, το κέφι ήταν μεγάλο, ενώ το μενού περιελάμβανε κρεατικά και βαρελίσιο λευκό κρασί. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν ήταν από την αρχή στο τραπέζι, καθώς είχε κάποια τηλεοπτική υποχρέωση, αλλά μόλις επέστρεψε, το κέφι άναψε για τα καλά. Ο κ. Καμμένος έβγαλε τη γραβάτα και το σακάκι, και έμεινε με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι που είχε επάνω του στάμπα κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ. Παρήγγειλε καυτερά και πικάντικα και σιγοτραγούδησε διάφορα παλαιά τραγούδια που ακούστηκαν στο μαγαζί. Πάντως τις εντυπώσεις της βραδιάς έκλεψε η Καρολίνα Παντίρη, που είναι ανιψιά της Σοφία Βέμπο και η οποία τραγούδησε πολλά τραγούδια, με το κέφι να κορυφώνεται με το «Ομορφη Θεσσαλονίκη» και το «Δίχτυ».

 

 

Νίκος Οικονόμου
 

Ετικέτες: