Αμεση απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα που έθεσε ο Βενιζέλος για τις εκλογές ακόμη και από τους «έμπιστους»

Τον εφιάλτη του Ευάγγελου Βενιζέλου φρόντισαν να ξυπνήσουν χθες (τουλάχιστον) τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ως απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει του ήρθε ότι την επόμενη ημέρα όχι μόνο θα αναγκαστεί να φύγει από την κυβέρνηση (αν τα ποσοστά του είναι κάτω από 10%), αλλά και από το κόμμα.


Τον χορό του Ζαλόγγου για τον Βενιζέλο έσυρε πρώτος ο Κώστας Σκανδαλίδης. Σε ερώτηση για το εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που τα ποσοστά του είναι χαμηλά, απάντησε ότι δεν αποκλείει τίποτε, προσθέτοντας: «Ολα θα τεθούν επί τάπητος. Ενα Συνέδριο του κόμματος θα μπορούσε να γίνει και ο Βενιζέλος δεν πρέπει να το φοβηθεί. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στη βάση μας και η βάση θα αποφασίσει για όλα».


Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Ρήγας. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κώστα Σκανδαλίδη, τόνισε ότι εφόσον το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αυτό που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, τότε στο κόμμα θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, ακόμα και η θέση του αρχηγού του κόμματος. «Μετά τις εκλογές είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα. Ακόμα, εάν προκύψει ζήτημα, και θέμα ηγεσίας. Δεν υπάρχει τίποτα ταμπού. Δεν μπορείς να το βάλεις κάτω από το χαλί» τόνισε ο κ. Ρήγας.


Το κλου ήταν όσα είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο πλέον έμπιστος του Ευάγγελου Βενιζέλου τόνισε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό: «Πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας, εάν πάμε στο 4% και στο 3%; Θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συμμετέχει στην κυβέρνηση, εάν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν. Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε».

 


Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: