«Μπον βιβέρ» στα ψέματα

Πώς ένας κακοβαλμένος και φουκαράς Ελληνας μπορεί να αποκτήσει κοινωνικό στάτους και να σταθεί αξιοπρεπώς στα μεγάλα σαλόνια, όταν το badget είναι... πετσοκομμένο;

 

Στην πρόκληση αυτή καλούνται να «απαντήσουν» ένας δημοτικός σύμβουλος-μάνατζερ, ένας επιχειρηματίας της μόδας (που το τελευταίο διάστημα έχει «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση), ένας διακοσμητής εσωτερικών χώρων με διεθνείς συνεργασίες και ένας κομμωτής. Το αρχικό πλάνο για το ριάλιτι «Fab 5» (που μοιάζει να έχει έρθει από άλλον πλανήτη συγκριτικά με το τι συμβαίνει στη χώρα μας) ήθελε τους πέντε «εργάτες» της διαμόρφωσης της εικόνας του παίκτη να έχουν στη διάθεσή τους ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ικανό να βελτιώσει την εικόνα του (τουλάχιστον, έτσι συμβαίνει στο αμερικανικό κόνσεπτ). Ομως, όπως αποδείχτηκε, η φτώχεια τρώει τον παρά. Στο νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1 οι σύμβουλοι θα αρκεστούν κυρίως στα λόγια, καθώς οι μειωμένες απολαβές που έχουν δεν τους αφήνουν περιθώρια για ολική... βελτίωση του παίκτη και του τρόπου ζωής του. Οπως φαίνεται, θα περιοριστούν μόνο σε... σεμιναριακού τύπου υποδείξεις.

 

Μια μικρή ανακαίνιση στο σπίτι και στην γκαρνταρόμπα, ένα καινούργιο κούρεμα, μια βελτίωση στους τρόπους συμπεριφοράς και αυτό ήταν το...έπαθλο. Ο Τρύφωνας Σαμαράς, ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει υπογράψει, θα αναλάβει την κόμη των συμμετεχόντων. Ο Ηλίας Ψινάκης, του οποίου η συμμετοχή θεωρείται σίγουρη, θα φροντίσει ο παίκτης να αποκτήσει καλούς τρόπους. Ο Λάκης Γαβαλάς, που βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον σταθμό, θα υποδεικνύει το στιλιστικό ύφος που του ταιριάζει. Ο φημισμένος (και για δουλειές στο εξωτερικό) διακοσμητής Γιώργος Μέρλος θα βελτιώνει τον χώρο του. Η παραγωγή ψάχνει κι έναν μάγειρα, θέση για την οποία συζητεί ο νικητής του «Top Chef» Αθηναγόρας.

 

Το ριάλιτι έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει καμιά προετοιμασία από μέρους των παρουσιαστών κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ακόμη παζαρεύουν τις οικονομικές τους απολαβές. Η παραγωγή αυτό το διάστημα κάνει την επιλογή των υποψηφίων, οι οποίοι πρέπει να είναι λιγάκι... ατημέλητοι. Στην αρχή κάθε επεισοδίου θα βλέπουμε και τους πέντε ειδικούς μέσα σε ένα αυτοκίνητο, καθ' οδόν στο σπίτι του παίκτη, να συζητούν για το τι πρόκειται να συναντήσουν. Στο τέλος, ο εκπαιδευόμενος θα εμφανίζεται αλλαγμένος σε μια σημαντική στιγμή της ζωής του (από πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο ή ένα οικογενειακό σουαρέ).

 

 

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Ετικέτες: