Εισέβαλαν σε εκδήλωση της Ελιάς στο Γκάζι και τον αποδοκίμασαν άγρια για το «κούρεμα»

Τον αλαζονικό χαρακτήρα του έδειξε για ακόμη μία φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετά το χθεσινό επεισόδιο με τους μικροομολογιούχους στο Μουσείο Μπενάκη έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τις αποταμιεύσεις μιας ζωής «μικρή σημαντική παρενέργεια» για την οποία του «ζητάνε τα ρέστα»!

Μάλιστα, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «κανείς δεν αγωνίζεται γι' αυτούς όπως εγώ», ξεχνώντας φυσικά το γεγονός ότι αυτοί οι οι άνθρωποι έχασαν τα πάντα από το καταδικαστικό PSI που εφηύρε (και επαίρεται γι' αυτό).


Ολα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούσε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ελιάς. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των μικροομολογιούχων Νίκο Παπαγεωργίου, την ώρα που ο ίδιος ο κ. Παπαγεωργίου μαζί με άλλα οκτώ άτομα κάθονταν έξω από τον χώρο όπου μιλούσε ο κ. Βενιζέλος, κάποιοι από την ασφάλεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης τους αναγνώρισαν και κάλεσαν την Αστυνομία. Μάλιστα, με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων (αν και διέθεταν ταυτότητες μαζί τους) τους οδήγησαν στο Α.Τ. Πετραλώνων. «Εσάς σας έχουμε ξαναδεί» φέρεται ότι τους είπαν.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ορισμένοι «σύντροφοί» τους που παρακολουθούσαν την ομιλία του κ. Βενιζέλου σηκώθηκαν και του τα... έψαλαν, ώσπου η ασφάλεια, σπρώχνοντάς τους, τους έβγαλε έξω. Εκεί τους περίμεναν αστυνομικοί, οι οποίοι οδήγησαν άλλους οκτώ ανθρώπους στο αστυνομικό τμήμα. Σημειώνεται ότι από τη Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν το εν λόγω επεισόδιο κάνοντας λόγο για «στημένη και προβοκατόρικη ενέργεια».


Κατόπιν τούτων, η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Σε αυτήν, πάντως, ο Ευ. Βενιζέλος επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι στους παρευρισκομένους, υποστηρίζοντας ότι «μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών από την καλύτερη δυνατή αφετηρία». Και αυτό γιατί -όπως είπε- όλες οι δυνάμεις της δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης είναι συγκεντρωμένες, χωρίς αποκλεισμούς, παρεξηγήσεις και προκαταλήψεις, γιατί η καρδιά της παράταξης είναι ζωντανή. Τέλος, χθες η Χαριλάου Τρικούπη μοίρασε ενημερωτικό σημείωμα προς τις οργανώσεις, τα μέλη και τα στελέχη, αλλά και τους ψηφοφόρους της παράταξης, όπου εκλιπαρούσε για «εθνική και παραταξιακή πανστρατιά».


Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΕτικέτες: