Απίστευτος σαδισμός (!) Θεοχάρη για τις καθαρίστριες

Στα άκρα οδηγεί την κόντρα με τις καθαρίστριες των 600 ευρώ η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, παρανομώντας και αρνούμενη να εκτελέσει άμεσα δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψή τους.

Αντίθετα, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο στέλνοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου, που δικαιώνει τις καθαρίστριες, στον Αρειο Πάγο και βάζοντας το ανώτατο δικαστήριο του κράτους ως τελικό κριτή αυτής της παράλογης συμπεριφοράς.

 

 

Κώφευε


Το υπουργείο Οικονομικών αρχικά «έκανε τον κουφό» στην απόφαση του Πρωτοδικείου, με την οποία δικαιώνονταν οι καθαρίστριες οι οποίες είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη να δηλώνει ότι η επαναπρόσληψη χρειάζεται πολιτική απόφαση! Το υπουργείο αναγκάστηκε μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, τη γενική κατακραυγή και την κατάληψη της εισόδου χθες το πρωί του υπουργείου από τις δικαιωμένες καθαρίστριες να αποδεχθεί την επαναπρόσληψή τους, αλλά «προσωρινώς». Ωστόσο, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης θα υποβάλει ερώτημα προς τον Αρειο Πάγο, με αντικείμενο τη δεσμευτικότητα εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου και τον χρόνο επαναπρόσληψης των καθαριστριών.


Οι καθαρίστριες παραμένουν εδώ και καιρό στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, όπου έχουν στήσει και αντίσκηνα. Χθες προχώρησαν σε «κατάληψη» του υπουργείου. Οι καθαρίστριες μπήκαν το πρωί στο κτίριο και έβαλαν λουκέτο. Σε πρόσφατη συνάντησή τους με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη ενημερώθηκαν ότι για την επαναπρόσληψή τους θα απαιτηθεί πολιτική και όχι δικαστική απόφαση!
Χθες μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εφοριακών (ΠΟΕ- ΔΟΥ) κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για να υλοποιηθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.


Η συνδικαλιστή οργάνωση ΔΑΚΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι ακρογωνιαίος λίθος για τη δημοκρατία μας. Η μη εφαρμογή μιας προσωρινά εκτελεστής δικαστικής απόφασης είναι παραβίαση του Συντάγματος της χώρας, είναι ένα τουλάχιστον ανεπίτρεπτο φαινόμενο για κράτος-μέλος της Ε.Ε.»

Ετικέτες: