Θριλερ με happy end για την οικογένεια Γκόντα!

Η απληστία και η απειρία οδήγησαν τους απαγωγείς της 22χρονης φοιτήτριας, κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων και δικηγόρου Νίκου Γκόντα, στα χέρια της Αστυνομίας προτού προλάβουν να χαρούν έστω τα χρήματα που πήραν από την οικογένεια του θύματος.

 

Οι τρεις απαγωγείς πίστευαν ότι είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το μεγάλο κόλπο, με το οποίο πίστευαν ότι θα κέρδιζαν ως λύτρα 4.000.000 ευρώ! Πριν από έναν μήνα μάλιστα είχαν νοικιάσει και το κρησφύγετο όπου θα κρατούσαν την όμηρο. Εκαναν όμως δύο μοιραία λάθη στις διαπραγματεύσεις: Χρησιμοποιούσαν το κινητό τηλέφωνο της φοιτήτριας, ενώ λανθασμένα πίστευαν ότι ο πατέρας της κοπέλας έχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

 

Το σχέδιό τους μπήκε σε εφαρμογή όταν πριν από δέκα ημέρες οι απαγωγείς, μέσω του facebook, μπήκαν στο προσωπικό προφίλ της Σοφίας Γκόντα, βρήκαν τον αριθμό του κινητού της και την πόλη όπου σπούδαζε. Για να την «παγιδέψουν» της τηλεφώνησαν και της είπαν ότι έχει κερδίσει μέσω διαγωνισμού ένα iPhone, ζητώντας τη διεύθυνσή της για να της το στείλουν. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ενώ η κοπέλα βρισκόταν σε καφετέρια της Καστοριάς, της ξανατηλεφώνησαν και την ενημέρωσαν ότι ο υπάλληλος του κούριερ την περίμενε έξω από το σπίτι της. Η φοιτήτρια έπεσε στην παγίδα και πήγε. Τότε, οι τρεις δράστες την επιβίβασαν με την απειλή πιστολιού σε αυτοκίνητο και την οδήγησαν στην αγροικία που είχαν νοικιάσει.

 

Το πρώτο τηλεφώνημά τους στον πατέρα της έγινε από το κινητό της φοιτήτριας . «Εάν θέλεις να ξαναδείς την κόρη σου, πρέπει να μας δώσεις 4.000.000 ευρώ! Μην τολμήσεις να ειδοποιήσεις την Αστυνομία...» του είπαν.

 

Ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων -σοκαρισμένος- τους είπε ότι δεν έχει τόσα χρήματα. Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και στάλθηκε κλιμάκιο διαπραγματευτών από την Ασφάλεια Αττικής.

 

Ακολούθησαν άλλα δέκα τηλεφωνήματα των απαγωγέων, πάντα από το τηλέφωνο της κοπέλας. Αφού οι απαγωγείς πείστηκαν και από το ίδιο το θύμα πως ο πατέρας της δεν έχει τόσα χρήματα, έκλεισαν ραντεβού να τους παραδώσει τελικά 44.000 ευρώ. Το σημείο συνάντησης ήταν στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων.

 

Στις 2:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου εμφανίστηκε με μοτοσικλέτα ένας από τους απαγωγείς και παρέλαβε τα λύτρα από τα χέρια του κ. Γκόντα. Μία ώρα αργότερα, η όμηρος αφέθηκε ελεύθερη στην άλλη άκρη της πόλης.

 

Οι αστυνομικοί, ύστερα από επιχείρηση, συνέλαβαν σε διαφορετικά σημεία έναν 43χρονο και έναν 32χρονο, Ελληνες (υπάλληλοι σε πιτσαρία στα Ιωάννινα), έναν 37χρονο ομογενή από τη Β. Ηπειρο, καθώς και τη σύζυγο και τη μητέρα του 32χρονου, επειδή τον βοήθησαν να κρύψει τα χρήματα από τα λύτρα, τα οποία τα είχαν μοιράσει και τα οποία τελικά βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε κουβέρτες.

 

 

Γιώργος Μεστός

Ετικέτες: