Π. Γερουλάνος: «Το πρόβλημα το έχει ο σοσιαλισμός ή οι εκφραστές του;» «Θέμα ηγεσίας» και από Σκανδαλίδη

Ανάσα δεν μπορεί να πάρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα συνεχόμενα πυρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με τον «κηπουρό» του Γιώργου Παπανδρέου Παύλο Γερουλάνο να παίρνει χθες τη σκυτάλη.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Σκανδαλίδης επανήλθε, καθώς ζήτησε αφενός να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από το συνέδριο της Ελιάς για να συζητηθούν τα πάντα και αφετέρου έθεσε υπό αμφισβήτηση και την παραμονή του Ευ. Βενιζέλου στην αρχηγία του κόμματος. Με άλλα λόγια, ο βουλευτής του κόμματος, κοιτώντας την επόμενη μέρα, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να μην ταυτίζεται με τη Νέα Δημοκρατία και παράλληλα να γίνει ένα άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδάλλως, προανήγγειλε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας.


«Αν ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να αποδεχθεί την αλλαγή πολιτικής, τότε θα αλλάξουμε αρχηγό» είπε κατηγορηματικά ο κ. Σκανδαλίδης και συνέχισε σ’ έντονο ύφος: «Είναι θετική η παρουσία του κόμματος στην κυβέρνηση, αλλά αυτή η προσπάθεια έφτασε σε ένα τέλος και πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο από εκεί και πέρα». Ο ίδιος, μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «στο ΠΑΣΟΚ είμαστε λίγο απόλυτοι: “Μόνο Ελιά λένε οι μεν, μόνο ΠΑΣΟΚ λένε οι άλλοι”. Υπάρχει και ΠΑΣΟΚ και Ελιά, να ερωτηθεί η βάση του για τυχόν διάλυση του κόμματος. Δεν έβαζα ποτέ το κάρο μπροστά από το άλογο». Ρόλο υπερασπιστή ανέλαβε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος, φωτογραφίζοντας τον κ. Σκανδαλίδη, έκανε λόγο για «ειδική μεταχείριση» και για «απλόχερη προστασία» των ΜΜΕ «σε ορισμένα στελέχη του κόμματος, τα οποία προσκαλούνται μόνα στα κανάλια και δεν δίνουν τη μάχη».


Στη μάχη χαρακωμάτων μπήκε και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος, αφού διαπίστωσε ότι οι επικοινωνιολόγοι θέλουν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει τη λέξη σοσιαλισμός, αναρωτιέται ρητορικά εάν «το πρόβλημα το έχει ο σοσιαλισμός ή οι εκφραστές του;». Μάλιστα, στέλνει τα καρφιά του και προς την ηγετική ομάδα του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι «οι λάθος επιλογές στελεχών, οι λάθος πολιτικές δεν είναι δυνατόν να χρεώνονται στην ιδεολογία».

 

 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ετικέτες: