Με τύμπανα, πανό και... κατσαρόλες!

Μετά την... επεισοδιακή αλλά επιτυχημένη επιστροφή τους στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Κυριακής, οι «Αγανακτισμένοι»... ξεσκονίζουν τα πανό, τα τύμπανα και τις κατσαρόλες τους για τη σημερινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «περάσει» το χαράτσι για τα ακίνητα.

 

«Θα συνεχίσουμε να τους παρακολουθούμε ή θα βγούμε έξω να διαμαρτυρηθούμε και να φωνάξουμε; Σας περιμένουμε. Εχουμε όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο» αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι Ελληνες «Indignados», που δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν και την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν την Κυριακή από τα ΜΑΤ, με κλομπ και δακρυγόνα. «Η Ελλάδα της ασπίδας, του κράνους και του δακρυγόνου είναι ένα κράτος που φοβίζει παιδιά» σχολίασαν, μεταξύ άλλων.

 

Στο ραντεβού των «Αγανακτισμένων» στις 6 το απόγευμα θα παραβρεθούν τα μέλη της κίνησης «Δεν Πληρώνω», ενώ στη συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, αναμένεται να τοποθετηθούν ξανά φοροτεχνικοί, δικηγόροι και εργαζόμενοι σε εφορίες που θα συμβουλεύσουν τους διαδηλωτές πώς θα αποφύγουν να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα.

 

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων, ωστόσο, φαίνεται ότι επανέρχονται και οι ομάδες των «Αγανακτισμένων» από πόλεις της περιφέρειας, όπως, μεταξύ άλλων, η Πάτρα, τα Τρίκαλα και η Κέρκυρα. Ηδη η συνέλευση της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά από δράσεις μέχρι και το προσεχές Σάββατο, δηλώνοντας ότι «στηρίζουμε κάθε αγωνιζόμενο τμήμα του ελληνικού λαού, σωματείο, σύλλογο και δεν υπακούμε στις λογικές του “διαίρει και βασίλευε” που υπαγορεύει η κυβέρνηση». Οι «Αγανακτισμένοι» της Πάτρας χθες επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΔΕΗ και συζήτησαν για τους «τρόπους αντιμετώπισης του χαρατσιού για τα ακίνητα με εργαζομένους της ΔΕΗ». Σήμερα, στις 9 το βράδυ, θα συγκεντρωθούν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, για να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις των ιατρών, με αίτημα τη δωρεάν υγεία για όλους, ενώ στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης αποφάσισαν να παρέμβουν σε τηλεοπτικούς σταθμούς της πόλης για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους.

 

Την Παρασκευή οι «Αγανακτισμένοι» θα επισκεφτούν εφορίες και θα ενημερώσουν τους κατοίκους.

 

 

Γεράσιμος Κόντος

Κώστας Καντούνης

Ετικέτες: