Το «Pacific» μιλά ελληνικά!

Ο Τομ Χανκς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παραδίδουν μαθήματα ελληνικής Ιστορίας στον ΑΝΤ1.

 

Ηθοποιός και σκηνοθέτης, μετά τον θρίαμβο της σειράς «Band of brothers» το 2001, ξαναχτυπούν, υπογράφοντας την παραγωγή της σειράς «Pacific», τα δικαιώματα της οποίας εξασφάλισε το κανάλι του Αμαρουσίου και αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα τον Νοέμβριο ή τον Φεβρουάριο.

 

Ο Τομ Χανκς, ο οποίος είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον, δεν χάνει ευκαιρία να εξυμνεί το ελληνικό στοιχείο. Και σε αυτή τη σειρά, που γυρίστηκε το 2010 και καταγράφει ιστορίες από τις πολεμικές συγκρούσεις Αμερικής - Ιαπωνίας κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν παρέλειψε να δώσει ελληνικό χρώμα. Στο τρίτο επεισόδιο, το σενάριο του οποίου έχει γράψει ο ελληνικής καταγωγής συγγραφέας και σεναριογράφος Τζορτζ Πελεκάνος, ένας Αμερικανός στρατιώτης ερωτεύεται μια νεαρή Ελληνίδα. Η Στέλλα, μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, μεταναστεύει με την οικογένειά της στην Αυστραλία. Το επεισόδιο παρουσιάζει πώς βιώνει ο ήρωας την αγάπη που του προσφέρει η ελληνική οικογένεια και δηλώνει ενημερωμένος για την ιστορία της καταστροφής της Σμύρνης από τους Τούρκους το 1922. Η ομογένεια της Μελβούρνης πρωταγωνίστησε με ενθουσιασμό στην πολεμική σειρά, που ολοκληρώνεται σε δέκα επεισόδια και κόστισε το αστρονομικό ποσό των 330.000.000 δολαρίων, προσφέροντας 4.000 θέσεις εργασίας και χαρίζοντας 180.000.000 δολάρια στην αυστραλιανή οικονομία.

 

Μάλιστα, ο Τομ Χανκς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δηλώνουν ότι, προκειμένου η σειρά τους να είναι όσο πιο αυθεντική γίνεται, μίλησαν μέσω των συνεργατών τους με Ελληνες της ομογένειας και στηρίχτηκαν στα αρχεία ερευνητικών κέντρων πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τους παραγωγούς, το έργο τους αποτελεί πρώτης τάξεως αφορμή για να γνωρίσει όλος ο κόσμος την έντονη παρουσία των Ελλήνων στην Αυστραλία την εποχή του 1940 και την ύπαρξη μιας «μικρής Ελλάδας» στη Μελβούρνη.

 

 

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Ετικέτες: