Λίγο πρίν το Πολιτικό Συμβούλιο χτύπησαν παλι οι αμφισβητίες του Ευ. Βενιζέλου

Εβδομάδα εσωστρέφειας ξεκινά στο ΠΑΣΟΚ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τίθεται αντιμέτωπος στο σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος με τους εσωκομματικούς αμφισβητίες τους.

«Παπανδρεϊκοί», η «φράξια» της Φώφης Γεννηματά και οι υπόλοιπες «πράσινες» φυλές αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, την ώρα που ορισμένοι δεν αποκλείεται, εμμέσως πλην σαφώς, να θέσουν και θέμα ηγεσίας. Τα γεύματα (φανερά ή μυστικά) ανάμεσα σε επιφανή -και όχι μόνο- στελέχη έχουν πυροδοτήσει το κλίμα, και όλα αυτά την ώρα που μια νέα ομάδα έξι στελεχών, στην οποία περιλαμβάνονται οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Αθηνά Δρέττα, Παντελής Καψής, Θανάσης Χειμωνάς και Κώστας Σπηλιόπουλος, εξέδωσαν κείμενο - μανιφέστο, επιτιθέμενοι τόσο στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Υπό τον τίτλο «Αν όχι τώρα, πότε;», οι «έξι» ανοίγουν τη συζήτηση για το μέλλον της «Ελιάς», μιλούν για ανάγκη ιδρυτικού συνεδρίου, αλλά και για τις σχέσεις με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορούν, μάλιστα, την κυβέρνηση για παλαιοκομματικού τύπου σπασμωδικές αντιδράσει, οι οποίες δεν δικαιολογούνται μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ούτε από τη μεριά της κυβέρνησης ούτε από τα δύο κόμματα που τη στηρίζουν.

 

Επίσης, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον πρόσφατο ανασχηματισμό («φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον κ. Βενιζέλο), μια και, όπως λένε, «τόσο ο πρόσφατος ανασχηματισμός όσο και οι εξελίξεις για το μισθολόγιο των δικαστικών και των ένστολων από τις δικαστικές αποφάσεις ενισχύουν τις ανησυχίες». Την ίδια ώρα και παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί βιωσιμότητας του χρέους, οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «κρίσιμο ζήτημα» το θέμα της διαπραγμάτευσης για τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να έρθει σε επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό το ζήτημα.
Ως εκ τούτου, καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να πάει στη συγκρότηση ενός «εθνικού μετώπου», αφού, όπως λένε, «δεν νομιμοποιούμαστε να ζητάμε συναπόφαση για τον διοικητή της ΤτΕ, όταν αρνούμαστε να συζητήσουμε τη στρατηγική μας για το χρέος, τη στρατηγική για τη χώρα στην Ε.Ε., όπως τελικά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

 


Αλέξανδρος Διαμάντης


Ετικέτες: