Παρών στη δίκη και ο φυγάς!

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξει η αυλαία της δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, ένας καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση παραδόθηκε στις 9 χθες το πρωί στο Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του.

 

Πρόκειται για τον 36χρονο Κώστα Κάτσενο, υπάλληλο του Εθνικού Τυπογραφείου, ο οποίος καταζητούνταν τους τελευταίους 17 μήνες, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

 

Ο Κάτσενος, ο οποίος αμέσως μετά τις πρώτες συλλήψεις είχε πάρει άδεια άνευ αποδοχών από την εργασία του και είχε... χαθεί από προσώπου γης, διέμενε στην οδό Τριφυλίας στους Αμπελοκήπους. Το σπίτι του βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τη ΓΑΔΑ, γεγονός που στην Αντιτρομοκρατική το συνδέουν με τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για χτύπημα σε στατική αστυνομική δύναμη, στον πεζόδρομο των οδών Προύσου και Μυλέρου - ως «απάντηση» του Επαναστατικού Αγώνα στη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα.

 

Οι υποψίες των αστυνομικών για επικείμενο χτύπημα της οργάνωσης (το οποίο τελικά δεν έγινε ποτέ, εξαιτίας των συλλήψεων που προηγήθηκαν) ενισχύονται από το γεγονός ότι στο σπίτι των Μαζιώτη και Ρούπα βρέθηκε χειρόγραφο σχεδιάγραμμα της περιοχής και εκτιμούν ότι το σπίτι του Κάτσενου θα αποτελούσε ορμητήριο ή καταφύγιο των μελών της οργάνωσης.

 

Ο 36χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα πάντα με τις διωκτικές αρχές, είχε συχνές επαφές με άλλα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης, ενώ υπάρχει και κατάθεση (με πολλές αντιφάσεις) μιας γυναίκας, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι αναγνώρισε τον Κάτσενο ως έναν από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης σε κλούβα των ΜΑΤ στη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη, στις 29 Οκτωβρίου του 2004.

 

Πλέον, μετά την παράδοση του Κάτσενου, και οι οκτώ κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα θα βρίσκονται το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου θα αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

 

 

Νίκος Δεμισιώτης

Ετικέτες: