Στον κόσμο του ο Βενιζέλος, άφησε αιχμές για Γιώργο και μίλησε για «ιδρυτικό συνέδριο» τον Οκτώβριο

Ο Βενιζέλος τα έκανε όλα χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο.

«Αδειασε» ως... συνήθως τον Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας λάθος του ότι οδήγησε τον τόπο σε εκλογές το 2009 με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιτέθηκε στο παλαιό ΠΑΣΟΚ (στο οποίο βέβαια συμμετείχε) γιατί ανέθρεψε φαινόμενα παλαιοσυνδικαλισμού (φωτογραφίζοντας τον Φωτόπουλο). Ξερίζωσε μετά το... κράξιμο των περισσότερων στελεχών την Ελιά και βάπτισε το νέο ΠΑΣΟΚ «προοδευτική δημοκρατική παράταξη». Ξεκαθάρισε ποιος είναι ο στόχος του: «Στις εθνικές εκλογές πρέπει να είμαστε τρίτοι για να μην πάρει εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Χρυσή Αυγή!» Επίσης δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να καταγγείλει τους υπονομευτές του έργου και των προσπαθειών του εντός του... Κινήματος. Προανήγγειλε, τέλος, ότι το ετήσιο... μνημόσυνο για την 3η Σεπτέμβρη θα περιέχει και Εθνική Συνδιάσκεψη - και μάλιστα διήμερη.


Στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στα εκλογικά αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να αναζωπυρώσει τη στρατηγική της εφόδου και να θέσει ζήτημα αμφισβήτησης, ο ελληνικός λαός απάντησε αρνητικά. Μιλώντας για το μικρό ποσοστό της Ελιάς, είπε ότι «πρόκειται για ποσοστό ανάγκης» και υπογράμμισε ότι η κρίση έχει προκαλέσει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία.


 Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει η κατάρα της εσωστρέφειας. «Εχουμε ροπή σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι κωμικό να γίνονται κριτές οι κατεξοχήν υπεύθυνοι.
 Επίσης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Ελιά, ότι όλοι είναι ΠΑΣΟΚ, η μισή Ελλάδα είναι ΠΑΣΟΚ!
Δεν παρέλειψε να ισχυριστεί, τέλος, ότι η Ελλάδα βγαίνει από τη... στρούγκα!


Στις δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας του Πολιτικού Συμβουλίου υποστήριξε ότι το ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης θα επιδιώξει να γίνει μέσα στον Οκτώβριο και έστειλε πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλους τους πολίτες που νιώθουν ότι ανήκουν στον χώρο αυτόν. Ανακοίνωσε, μάλιστα, τη συγκρότηση Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του ιδρυτικού Συνεδρίου, στην οποία θα εκπροσωπείται, φυσικά, το ΠΑΣΟΚ από το Πολιτικό Συμβούλιό του, αλλά θα εκπροσωπούνται και όλοι οι άλλοι χώροι, όλοι οι άλλοι φορείς, όλες οι άλλες οντότητες και εμβληματικά πρόσωπα.


Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: