Τάσεις MRB: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,7% της ΝΔ, Oι αναποφάσιστοι δεύτεροι, λαοφιλής ο Αβραμόπουλος

Αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία καταγράφει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση που έγινε από την MRB για λογαριασμό του Real.gr.

Σύμφωνα με αυτή, η αποσυσπείρωση έπειτα από περίπου δύο μήνες πόλωσης επέστρεψε, αφού το 20% των πολιτών δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα ψήφιζε αν είχαμε εκλογές, η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι στο 1,7%, με τον πρώτο να προηγείται στην παράσταση νίκης, ενώ εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο ότι ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός του... αναπληρωτή πρωθυπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο ότι η MRB δεν μετράει πλέον το ΠΑΣΟΚ αλλά την Ελιά, η ΔΗΜ.ΑΡ., που πλέον διαλύεται, βουλιάζει χωρίς τέλος και δεν μπαίνει στη Βουλή, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 24,7%, η Ολγα Κεφαλογιάννη με 24% και ο Νίκος Δένδιας με 23,7% προηγούνται στις θετικές κρίσεις από πλευράς Ν.Δ. Συνολικά, πρώτος είναι ο Μανώλης Γλέζος με 36,1%, με δεύτερη τη Λιάνα Καννέλη με 27,6%.


Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB Δημήτρη Μαύρο, που μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, «το δείγμα είναι πάρα πολύ μεγάλο, 2.000 άτομα, καλύπτει μέχρι και τις αγροτικές, ημιαστικές περιοχές». Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,5%, ενώ η Ν.Δ. 19,8%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 1,7%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 8,5%, Το Ποτάμι με 6,7%, Ελιά με 6,3%, ΚΚΕ με 5,1%, Ανεξάρτητοι Ελληνες με 3,8% και ΔΗΜ.ΑΡ. με 1,3%. «Αλλο κόμμα» επέλεξε το 7,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 19,9%.


 Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 44%, έναντι 32,5% της Νέας Δημοκρατίας.
 Στο ερώτημα που αφορά την «Καταλληλότητα του πρωθυπουργού - Καθ' υπόδειξιν», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 23,4% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 21,9%. Το 29,3% των ερωτηθέντων επιλέγει «Κανένας», ενώ ακολουθούν οι Νίκος Μιχαλολιάκος με 5,2%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 4,9%, Σταύρος Θεοδωράκης με 3,9%, Πάνος Καμμένος με 3,1%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 2,6%, Φώτης Κουβέλης με 2,1% και «Αλλος» με 2,7%.

 


Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: