Οι μικροομολογιούχοι ετοιμάζονται (με ορίζοντα τα τέλη Αυγούστου) να καταθέσουν μαζικές προσφυγές !

«Τελείωσαν τα ψέματα! Η Ελληνική Δικαιοσύνη αρνήθηκε να αναγνωρίσει το δίκιο μας και προτίμησε να καλύψει τα αίσχη του Βενιζέλου.

Πλέον δεν μπορούμε να περιμένουμε δίκαιη αντιμετώπιση από κανέναν στην Ελλάδα, γι' αυτό και προσφεύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια». Με οργή, θυμό, αλλά και πίστη για δικαίωση, οι χιλιάδες μικροομολογιούχοι της Ελλάδας, που εν μία νυκτί είδαν τον μόχθο μιας ζωής να γίνεται... καπνός, θα καταθέσουν στα τέλη Αυγούστου μαζικές προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


«Τον Μάρτιο του 2010, η ελληνική κυβέρνηση με υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο αποφάσισε να δημεύσει τις οικονομίες 15.000 οικογενειών. Αμεσα αποφασίστηκαν η σύσταση του συλλόγου και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του PSI ως προς τα φυσικά πρόσωπα. Το ΣτΕ, ξεπερνώντας κάθε λογική ισονομίας και δικαίου, έκρινε ότι, για λόγους “δημοσίου συμφέροντος”, δεν εγκρίνεται το αίτημα εξαίρεσης των φυσικών προσώπων από το PSI» αναφέρει σχετική ανακοίνωση των μικροομολογιούχων.


Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου έχει ήδη αναθέσει σε τρεις δικηγόρους τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών όλων όσοι θα προσφύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Συγκεκριμένα, πρόκειται τους κ. Χρυσόγονο, Κτενίδη και Στάγκο, με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
«Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα προσφυγής κατά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάστημα έως έξι μηνών, οπότε θα συγκεντρωθούν οι μηνύσεις μέχρι τις 10 Αυγούστου και στη συνέχεια θα κατατεθούν στο ΕΔΑΔ» εξηγεί στη «δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος των μικροομολογιούχων Γιάννης Τσολιάς.


Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι «οποιαδήποτε δικαίωση στο ΕΔΑΔ αυτών που θα προσφύγουν δεν σημαίνει και ταυτόχρονη δικαίωση όλων των ομολογιούχων, αφού το ΕΔΑΔ επιδικάζει ατομικές αποζημιώσεις, που δεν υποχρεώνουν το ελληνικό κράτος να τις αποδώσει και σε αυτούς που δεν προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ. Δεν αποτελεί, δηλαδή, δεδικασμένο για όλους τους ομολογιούχους».

 

 

Αριστείδης Μάτιος

Ετικέτες: