Πεζοπορία με μια κάμερα!

Πόσα πράγματα μπορεί να ανακαλύψει κανείς... «Χωρίς αυτοκίνητο»; Η νέα εκπομπή της ΕΤ3 από το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο (17.05) ξεκινά τη δική της περιπέτεια δρόμου, όπου οι πρωταγωνιστές της είναι πεζοί!

 

Σε κάθε επεισόδιο τρεις διαφορετικοί παρουσιαστές βρίσκονται και σε άλλο μέρος. Η κάμερα «γράφει» από τη στιγμή που θα κατέβουν από το αμάξι για να ξεκινήσουν περπατώντας να εξερευνήσουν άγνωστες σε εκείνους περιοχές. Και μη νομίζετε ότι υπάρχει σενάριο για το πού θα πάνε και τι θα κάνουν. Αλλά ακόμη κι αν υπήρχε, είναι τόσα πολλά αυτά που μπορεί να συναντήσει κανείς στον δρόμο του που σίγουρα η πορεία δεν μπορεί να είναι προδιαγεγραμμένη. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της σειράς Λουκάς Κούχτιν μιλώντας για τη νέα αυτή παραγωγή στη «δημοκρατία» τονίζει:

 

«Ολα γίνονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Δεν είμαστε κατά της χρήσης αλλά της κατάχρησης. Εχουμε ξεχάσει να περπατάμε, να ζούμε τη χώρα μας με έναν πιο αληθινό τρόπο. Κάνοντας μια περιήγηση με τα πόδια ζούμε αυτόματα μια περιπέτεια. Μπορεί κανείς να συναντήσει έναν βοσκό ή ένα γεφύρι, να μάθει μια ιστορία, να επικοινωνήσει με ανθρώπους, να έρθει σε επαφή με τη φύση. Ξέρετε πόσες εγκαταλελειμμένες διαδρομές υπάρχουν και πόσα μονοπάτια έχουν σβήσει;

 

Τα ανακαλύψαμε κι εμείς... περπατώντας. Δεν πρόκειται για μια ταξιδιωτική εκπομπή. Θέλουμε να δώσουμε στον τηλεθεατή το κίνητρο να αναζητήσει διαφορετικούς τρόπους που θα του δίνουν χαρά και θα τον κάνουν να ζήσει τη στιγμή, το καινούργιο, το αναπάντεχο». Ο κ. Κούχτιν τονίζει, ωστόσο, ότι μέσα από τη σειρά έχει διαπιστώσει και την ερήμωση της περιφέρειας. «Δεν προβάλλουμε μόνο την ομορφιά των περιοχών αλλά κοιτάμε και... κάτω από το χαλί. Καταγράφουμε τα προβλήματα όπως η έλλειψη σχολείων, νοσοκομείων, υποδομών. Αυτό προκύπτει ούτως ή άλλως συζητώντας με τους ανθρώπους που συναντάμε. Εχουμε επισκεφτεί τη Νότια Κρήτη, το Πήλιο, τη Λευκάδα, το Ζαγόρι στην Ηπειρο. Στόχος μας είναι να γυρίσουμε όλην την Ελλάδα».

 

 

 

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Ετικέτες: