Η διάσημη ανά τον κόσμο ηθοποιός ανεβάζει πάλι στο Γκάζι τη stand up comedy που έκανε 26 σερί sold out!

Το CNN την κατέταξε σε μια από τις περίφημες λίστες του, υποστηρίζοντας ότι ανήκει στις «γυναίκες κωμικούς που πρέπει οπωσδήποτε να δεις από κοντά».

Δεν είναι τυχαίο επομένως που κάθε παράστασή της όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στο Λονδίνο, όπου ζει τα τελευταία 13 χρόνια, είναι sold out και τα θεάματά της συζητιούνται για καιρό. Η Ελληνίδα Κατερίνα Βρανά, μια από τις πιο γνωστές κωμικούς της stand up comedy του πλανήτη, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια και την παρουσίαση του μοναδικού κλαμπ... κωμωδίας στην Ελλάδα, που σήμερα ανοίγει τις πύλες του. Πρόκειται για το Gazi Comedy Club, ένα διαφορετικό στέκι που θα στεγαστεί στο 104, εκεί όπου θα φιλοξενηθούν η ίδια και έξι ακόμη κωμικοί συνάδελφοί της. Λίγο πριν από την έναρξή του το κορίτσι-θαύμα της βρετανικής stand up σκηνής μάς μιλάει για τα νέα του καλλιτεχνικά σχέδια.


«Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό είχα διαπιστώσει με άλλους συναδέλφους μου ότι δεν υπάρχει ένα μέρος για να κάνεις stand up comedy. Σίγουρα υπάρχουν τα μπαράκια και οι καφετέριες όπου παρουσιάζαμε τα σόου μας, αλλά δεν υπήρχε ένα στέκι. Τελικά δημιουργήθηκε. Και η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πολύ όταν μου πρότειναν τα παιδιά του 104 να το αναλάβω, διότι είναι εξαιρετικά».


Σύμφωνα με την ίδια, κάθε εβδομάδα το πρόγραμμα αλλά και οι... πρωταγωνιστές θα είναι διαφορετικοί, ενώ μία φορά τον μήνα θα διοργανώνεται μια βραδιά με τίτλο «open mic», στην οποία παλιοί και νέοι δημιουργοί θα μπορούν να δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στη stand up comedy. «Νομίζω ότι σε αυτές τις βραδιές παρουσιάζονται τα πιο αστεία σκετσάκια» λέει η ίδια. «Οι πιο έμπειροι δημιουργοί δοκιμάζουν καινούργιο υλικό, ενώ οι νέοι τολμούν να δουν αν μπορούν να ασχοληθούν. Και όλο αυτό βγάζει πολύ γέλιο».

 

Η παράσταση

Το δικό της σόου, το περίφημο και πολυσυζητημένο «Φέτα με τη βασίλισσα», θα ξεκινήσει το άλλο Σαββατοκύριακο και θα διαρκέσει ως τα τέλη Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια παράσταση που έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και στην οποία η ηρωίδα πραγματεύεται τις εμπειρίες της ως Ελληνίδα στο εξωτερικό. Μάλιστα, την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε στο θεατρικό στέκι του 104 η Κατερίνα με το χαρακτηριστικό φουντωτό μαλλί έκανε 26 συνεχόμενα sold out!


«Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν είχε προλάβει να τη δει και τώρα θέλει να το κάνει. Νομίζω ότι αυτές όμως θα είναι και οι τελευταίες, διότι ο κύκλος του σόου “Φέτα με τη βασίλισσα” έχει ολοκληρωθεί. Ηδη ασχολούμαι με το νέο μου σόου, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα τέλη Ιανουαρίου».

Ποιες διαφορές εντοπίζει η κωμικός όμως ανάμεσα στο αγγλικό και το ελληνικό κοινό; «Σίγουρα οι Βρετανοί είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με το εν λόγω είδος. Αυτοσαρκάζονται περισσότερο και ξέρουν τι να περιμένουν από τους ηθοποιούς. Οι Ελληνες μπορεί να μη γνωρίζουν πολλά για τη stand up comedy αλλά τους αρέσει. Εκείνο που επίσης κάνει τους συμπατριώτες μου να ξεχωρίζουν είναι το γέλιο τους. Οταν θα ξεκινήσουν να γελάνε, δεν σταματάνε με τίποτα. Πολλές φορές αδυνατώ να πιστέψω πόσα πολλά και διαφορετικά γέλια ακούγονται».


* Info: Τo Gazi Comedy Club του 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι) ξεκινά σήμερα.


«Με ενδιαφέρει να κάνω διεθνή καριέρα»

Οσο για το αν θα ήθελε η Κατερίνα Βρανά να επιστρέψει στη Ελλάδα μόνιμα; «Μου αρέσει να ταξιδεύω πολύ. Με ενδιαφέρει να κάνω διεθνή καριέρα, γι' αυτό και δεν θέλω να είμαι κάπου μόνιμα. Μάλιστα, σύντομα θα κάνω κάποιες παραστάσεις στην Αυστραλία συμμετέχοντας σε κάποια φεστιβάλ» λέει

Γιώτα Βαζούρα