Εισαγγελέας για πιθανές σχέσεις ΕΛ.ΑΣ με κουκουλοφόρους

Το εάν υπάρχει διασύνδεση της Ελληνικής Αστυνομίας και των κουκουλοφόρων θα διερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Τη σχετική εντολή έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου, ύστερα από επιστολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος, κατόπιν εορτής και μετά τις καταγγελίες της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, θυμήθηκε να διατάξει ΕΔΕ και να ζητήσει παρέμβαση της Δικαιοσύνης, για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Παπαρήγα υποστηρίζει ότι το ΚΚΕ έχει στη διάθεσή του φωτογραφίες οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι κουκουλοφόροι στα επεισόδια της Πέμπτης στο Σύνταγμα σχετίζονταν άμεσα με την Αστυνομία. Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Παπουτσής -σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, αν και είναι ο αρμόδιος υπουργός- έκανε λόγο για «εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες» από την κυρία Παπαρήγα, οι οποίες, «αν ισχύουν», όπως ανέφερε, «πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας».

 

Στην ίδια ανακοίνωση, «πετούσε το μπαλάκι» στη Δικαιοσύνη, η οποία, αντί του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει να διαπιστώσει αν υπάρχει παρακράτος στην Ελληνική Αστυνομία!

 

Και μπορεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μην ξέρει τι συμβαίνει στα του οίκου του, αλλά ακόμα και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στη σχετική της ανακοίνωση, αφού εκφράζει την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του 54χρονου συνδικαλιστή, κάνει λόγο για θύμα ενός ιδιότυπου «πολέμου» που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας από την ανεξέλεγκτη δράση ομάδων που υπονομεύουν τους κοινωνικούς αγώνες, σκορπίζοντας το χάος και επενδύοντας σε αυτό υπό την ανοχή δυστυχώς την Πολιτείας και των αρμόδιων κατασταλτικών μηχανισμών και οξύνοντας αναίτια τις κοινωνικές εντάσεις».

 

 

Βάσω Παλαιού

Ετικέτες: