Ενας σεΐχης από το Κατάρ βασικός μέτοχος της MLS

Χίλιες και μία... νύχτες ζει η MLS Πληροφορική, που αποκτά έναν νέο βασικό μέτοχο, τον σεΐχη από το Κατάρ Khalid Bin Jassim A.J. Al-Thani, ο οποίος μέσω της εταιρίας KM CO κατέχει πλέον το 5,1% του μετοχικού κεφαλαίου της βορειοελλαδίτικης επιχείρησης. Η σχέση με τον ισχυρό Αραβα, ο οποίος είναι πρώτος ξάδερφος του εμίρη του Κατάρ που αγόρασε το νησί Οξυά, δεν είναι τωρινή, αφού πριν από 18 μήνες ο σεΐχης είχε αποκτήσει το 2,5% στην MLS, το οποίο στη συνέχεια έκανε 3,7%, για να το αυξήσει τελικά σε 5,1%.

 

Βλέποντας αποδόσεις της τάξεως του 60% όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Καταριανός σεΐχης αποφάσισε να επενδύσει για τα καλά στην MLS, ανοίγοντας μάλιστα ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η ΚM CO, η οποία ιδρύθηκε μόνο για τους σκοπούς της εισόδου στην MLS, θα αποτελέσει όχημα για την ανάπτυξη της βορειοελλαδίτικης εταιρίας πληροφορικής στις αγορές του Κόλπου και της βόρειας Αφρικής. Θα εκπροσωπηθεί δε με θέση και στο διοικητικό συμβούλιο της MLS.


Ο δρόμος για τη συνεργασία άνοιξε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν ελληνική κυβερνητική αποστολή βρέθηκε στο Κατάρ, βάζοντας την Ελλάδα στο... «μενού» για τους Αραβες μεγιστάνες της περιοχής. Ετσι, όταν ο Khalid Bin Jassim A.J. Al-Thani, γνωστός για την αγάπη του για τις νέες τεχνολογίες,  επισκέφθηκε τη χώρα μας αναζητώντας καινοτόμες επιχειρήσεις, οι άνθρωποί του τού σύστησαν την MLS.

 

Επιφυλακτικός

 

Μάλιστα, όταν θέλησε να έρθει σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Γιάννη Καματάκη, ο τελευταίος εμφανίστηκε επιφυλακτικός, αφού νόμισε πως του κάνουν πλάκα. Τελικά η συνάντηση έγινε και οι δύο άντρες... «αγαπήθηκαν», βάζοντας τα θεμέλια της μετοχικής τους σχέσης.


«Η προοπτική που ανοίγει για μας η συνεργασία αυτή είναι πολύ μεγάλη. Θέλουν πραγματικά να επενδύσουν σε μας» σημείωσε στη «δημοκρατία» ο κ. Καματάκης, εξηγώντας πως αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο για την εταιρία, αλλά και για την ελληνική επιχειρηματικότητα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συγκαταλεγόμαστε στους βασικούς μετόχους της MLS. Σκοπεύουμε με τους ανθρώπους της να ανοίξουμε νέους ορίζοντες και να υλοποιήσουμε μαζί τα επενδυτικά σχέδιά μας» ανέφερε από την πλευρά του ο σεΐχης.

 

 

Μαρία Μαθιοπούλου