Εσφαξαν έγκυο τη στιγμή που γεννούσε!

Η ανείπωτη καταστροφής μιας ολόκληρης περιοχής στη Νιγηρία διά χειρός της Μπόκο Χαράμ αποτυπώνεται στις δορυφορικές φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, συγκλονίζοντας τη διεθνή κοινή γνώμη και αποκαλύπτοντας το μέγεθος της απεχθέστερης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης που φέρει το όνομα «Η δυτική παιδεία είναι αμαρτία»...
Ακόμη πιο συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων του της σφαγής, όπως εκείνη που θέλει μια έγκυο γυναίκα να εκτελείται από τους ισλαμιστές μαχητές και το μισό σώμα του βρέφους να βγαίνει από το σώμα της την ώρα που εκείνη ξεψυχά! Το αποτροπιαστικό έγκλημα έλαβε χώρα στην πόλη Μπάγκα, στις ακτές της λίμνης Τσαντ, στη βορειοανατολική Νιγηρία, εκεί όπου έχει καταγραφεί μια άνευ προηγουμένου έξαρση βίας - η οποία, όπως όλα δείχνουν, αποσκοπεί στο να υπονομεύσει την επερχόμενη εκλογική διαδικασία.


Στις αεροφωτογραφίες των κατεστραμμένων πόλεων φαίνονται ισοπεδωμένες κατοικίες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, περισσότερες από 3.700 δομές καταστράφηκαν μερικώς ή πλήρως - 620 στην Μπάγκα και περισσότερες από 3.100 στη γειτονική Ντορόν Μπάγκα. «Αυτές οι λεπτομερείς φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις διαστάσεις της καταστροφής στις δύο πόλεις, μία εκ των οποίων σχεδόν εξαφανίστηκε από τον χάρτη μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών» δήλωσε σχετικά ο Ντάνιελ Εϊρ, ερευνητής της Αμνηστίας σε θέματα της Νιγηρίας. Οσο για τον απολογισμό θανάτου; Σύμφωνα με τον νιγηριανό στρατό, ο οποίος τείνει να υποβαθμίζει τις ανθρώπινες απώλειες, τη ζωή τους από τις επιθέσεις έχουν χάσει 150 άνθρωποι. Υπήρξαν, όμως, αναφορές ότι οι νεκροί φτάνουν τους 2.000! Προς το παρόν, όμως, δεν είναι δυνατή η καταμέτρηση των νεκρών, καθώς η περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξτρεμιστών.

Εκπαιδεύουν κοριτσάκια «καμικάζι»!

Επειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις αυτοκτονίας στη Νιγηρία, όπου πρωταγωνίστησαν 10χρονες, όλα τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα απαχθέντα κορίτσια της Νιγηρίας καταλήγουν να εκπαιδεύονται ώστε να γίνουν καμικάζι! Δεν έχει γίνει, ωστόσο, γνωστό αν τα κορίτσια-βομβίστριες αυτοκτονίας είχαν επίγνωση ότι ήταν ζωσμένες με εκρηκτικά, τα οποία μπορούσαν να εκραγούν εξ αποστάσεως. «Οι νεαρές γυναίκες που έχουν απαχθεί θεωρούσαμε ότι θα χρησιμοποιηθούν ωε σύζυγοι. Αλλά είναι πλέον πολύ πιθανό να χρησιμοποιούνται και ως καμικάζι αυτοκτονίας» εξηγεί ο Πίτερ Φαμ, διευθυντής του Αφρικανικού Κέντρου στο Ατλαντικό Συμβούλιο, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην τακτική της απαγωγής κοριτσιών διά χειρός της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ετικέτες: