Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει ο Έβρος

Η στάθμη του νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασε τα έξι μέτρα και ογδόντα εκατοστά, με όριο συναγερμού τα πέντε μέτρα και εβδομήντα εκατοστά. Η ανησυχία των τοπικών αρχών συνεχίζει να είναι μεγάλη μετά και τη ρηματική διακοίνωση των βουλγαρικών αρχών που έστειλε τα ξημερώματα προς την πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια, ότι τις επόμενες ώρες θα προχωρήσουν σε νέα αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι για πλημμυρικά φαινόμενα στο Πύθιο, που για προληπτικούς λόγους είχε κατασκευαστεί ένα ανάχωμα πλησίον των κατοικιών που γειτνιάζουν με την κοίτη του ποταμού.
Το τμήμα της εθνικής οδού που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο, όπως και το τελωνείο στις Καστανιές, λόγω και των πλημμυρικών φαινομένων, που αντιμετωπίζει η τουρκική πλευρά.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα