Μίσος από τους Πυρήνες για τον Ξηρό

«Στα μαχαίρια» βρίσκονται οι μέχρι πρότινος συνεργάτες Χριστόδουλος Ξηρός και έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ), με αφορμή όσα δήλωσε ο «Μανώλης» της 17Ν για τις προθέσεις των Πυρήνων εναντίον του, όταν θα ολοκληρωνόταν η Επιχείρηση «Γοργοπόταμος» στις Φυλακές Κορυδαλλού με την υπερβόμβα των 150 κιλών. «Ρουφιάνος» και «προδότης», «χαφιές της 17Ν» είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που προσάπτουν στον Ξηρό τα μέλη των ΣΠΦ με επιστολή που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Κλαψούριζε» 

Σε αυτή την επιστολή αναφέρονται στον πρώην συνεργό τους λέγοντας: «Αυτός που στις προανακριτικές του καταθέσεις το 2002 (υπάρχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο) κλαψούριζε και εκλιπαρούσε τους μπάτσους να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, ως αντάλλαγμα της συνεργασίας του με τις διωκτικές αρχές».

Κάνουν, επίσης, λόγο για ύψιστη πρόκληση «το να εμφανίζεται ο καταδότης ως ο τιμητής του “κινήματος”… Αυτός που, μέχρι σήμερα, δεν έχει ζητήσει ούτε μία συγνώμη από τους πρώην συντρόφους του για τις ισόβιες που τους “χάρισε” με τις αβίαστες ομολογίες του στην αντιτρομοκρατική (χωρίς να πέσει ούτε καν μια σφαλιάρα)». Χαρακτηρίζουν, επίσης, αντιφατικό «το να επικαλείται ο γραφικός επίδοξος ηγετίσκος σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες και στη διαφορετικότητα». Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο Ξηρός είχε «παραληρήματα» και «υποδυόταν τη μετεμψύχωση του Καραΐσκάκη», ενώ του αποδίδουν «κόμπλεξ εξουσιομανίας» απέναντι στους «συντρόφους» του που «τον ανέχονταν έναν ολόκληρο χρόνο και τον φυγάδευαν, με ρίσκο τη ζωή και την ελευθερία τους, από τους μπάτσους».

Με διάθεση «αυτοκριτικής», τα έγκλειστα μέλη της ΣΠΦ υποστηρίζουν ότι εγκλωβίστηκαν εξαιτίας των αναβολών ρήξης με τον Ξηρό «που θα μας απελευθέρωνε από την ψυχική του δυσωδία. Ανίκανος να συντηρήσει ακόμα και τον εαυτό του με την εκδίωξη από τους κύκλους μας, ήταν ζήτημα ωρών να πέσει στα χέρια της αστυνομίας και, με δεδομένη την προδοτική του ιστορία, παραμόνευε ο κίνδυνος να καρφώσει το σχέδιο της απόδρασης που είχαμε οργανώσει και ο ίδιος διαρκώς σαμπόταρε. Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που θα ρουφιάνευε». Στην επιστολή τους καταλήγουν μιλώντας για τεράστιο λάθος και «αντίφαση» από την πλευρά τους καθώς, ενώ στην αρχή τον στήριξαν, ξέχασαν ότι υπάρχει και το «κάποτε ρουφιάνος… πάντοτε προδότης».

Με ποιο τρόπο θα έφτιαχναν την υπερβόμβα

Στην ίδια επιστολή τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ) περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο θα κατασκεύαζαν την υπερβόμβα των 150 κιλών, έχοντας ως στόχο το ωστικό κύμα να εστιαστεί αποκλειστικά στον μαντρότοιχο των Φυλακών Κορυδαλλού. Οπως αναφέρουν, είχαν μάθει από το «λάθος του 2010», ενώ αναλύουν τη μεθοδολογία που θα ακολουθούσαν, αυτή που χρησιμοποιούν και οι Ιρακινοί αντάρτες εναντίον αμερικανικών οχυρών.

Παραδέχονται, ακόμα, ότι ασύλληπτα μέλη τους είχαν κάνει σειρά από «πρόβες» για να τους βοηθήσουν να αποδράσουν. «Καταλήξαμε στο να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική Explosive Formed Penetration (EFP). Χρησιμοποιείς ένα τσιμεντένιο δοχείο στο οποίο, από την μπροστινή πλευρά, τοποθετείς μια ατσαλένια κωνική κεφαλή, σε διαστάσεις συναρτώμενες από το δοχείο και το υλικό του στόχου. Κατά την έκρηξη, η ατσαλένια κεφαλή μετατρέπεται σε βλήμα με τεράστια ταχύτητα, που προσκρούει ακριβώς στον στόχο. Το δοχείο και η κεφαλή που θα χρησιμοποιούσαμε είναι το βαρέλι με τα εκρηκτικά που βρέθηκε στην Ανάβυσσο» εξηγούν τα έγκλειστα μέλη της ΣΠΦ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα