Mαζέψτε τον…

Σε αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης μπορεί να εξελιχθούν κάποιοι υπουργοί προερχόμενοι από τον ευρύτερο «προοδευτικό χώρο», οι οποίοι δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τις προτεραιότητες της χώρας και διεκδικούν εύσημα ανέξοδης «αριστεροφροσύνης».

Την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει τεράστια διπλωματική μάχη για το μείζον στρατηγικό θέμα του χρέους που αφορά όλους τους Ελληνες, ορισμένα εκ των κυβερνητικών στελεχών μοιάζουν χαμένα στη μετάφραση της… Ρεπούση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος έσπευσε από το βήμα της Βουλής να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, προαναγγέλλοντας ότι είναι διαθέσιμος για διάλογο ακόμη και με τους… κουκουλοφόρους (σ.σ.: αυτούς με τις μολότοφ).

Δεν γνωρίζω τι είδους προοδευτικά… απωθημένα επιβάλλουν τέτοιες βλακώδεις τοποθετήσεις, οι οποίες αντίκεινται στην απλή λογική, αλλά και στις αξίες της δημοκρατίας.
Είπε κι άλλα όμως ο Νίκος Παρασκευόπουλος, που κατέδειξαν την πλήρη περιφρόνηση προς μεγάλες ομάδες ψηφοφόρων, ακόμη και αυτών που στήριξαν το κόμμα του κ. Καμμένου, με το οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός συγκρότησε κυβέρνηση.
Εσπευσε, για παράδειγμα, να προαναγγείλει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, προφανώς ως συμβολική κίνηση «σεβασμού» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ξέχασε μόνο ότι κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να λέγεται ευνομούμενο επιφυλάσσει ειδική σωφρονιστική μεταχείριση στους κάθε λογής «αμετανόητους» παραβατικούς. Είτε αυτοί είναι αμετανόητοι ποινικοί που δραπετεύουν με ελικόπτερα είτε αμετανόητοι τρομοκράτες που φεύγουν από τον Κορυδαλλό σαν κύριοι ή αμετανόητοι βιαστές, παιδεραστές κ.λπ., που επίσης αποτελούν σοβαρό δημόσιο κίνδυνο.

Γι’ αυτούς προορίζονται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, που αποτρέπουν τις αποδράσεις, αλλά και την ώσμωση μεταξύ ποινικών και τρομοκρατών.
Προανήγγειλε επίσης ο κ. Παρασκευόπουλος τη θέσπιση νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, την καθιέρωση συμφώνου συμβίωσης για ομοφύλους και διάφορες άλλες αχρείαστες…καινοτομίες, την ώρα που η χώρα στην κυριολεξία καίγεται.
Ε, λοιπόν, δεν είναι αυτές οι προτεραιότητες στη σημερινή συγκυρία, κύριε υπουργέ. Κι αν σας κόφτει το θέμα των φυλακών, φροντίστε να τις κάνετε ανθρώπινες για τους κοινούς παραβάτες του νόμου και δρακόντειες για τους κατά συρροήν εγκληματίες. Φροντίστε για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων που εμφανίζουν εικόνα…Μπανγκλαντές, και κοιτάξτε να σπάσετε τα κυκλώματα των σκληρών ποινικών με δικαστικούς και δεσμοφύλακες που τους εξασφαλίζουν άδειες «μαϊμού».

Φροντίστε επίσης να ψάξετε τι ακριβώς διαπλοκή είχε η προηγούμενη κυβέρνηση με τα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Αρχίστε λοιπόν από αυτά και αφήστε για αργότερα τις φιλοφρονήσεις με τους κουκουλοφόρους…

Γιώργος Χαρβαλιάς

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα