Η Γαλλία δεν θέλει οι εβραίοι πολίτες της να φύγουν από τη χώρα

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς επανέλαβε σήμερα ότι η Γαλλία δεν θέλει οι εβραίοι πολίτες της να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ

Eπίσης, εξέφρασε τη "λύπη" του για τις δηλώσεις του ισραηλινού ομολόγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου που προέτρεψε εκ νέου τους εβραίους της Ευρώπης να εγκατασταθούν στο Ισραήλ.
"Το μήνυμά μου προς τους Γάλλους εβραίους είναι το εξής: η Γαλλία είναι πληγωμένη όπως εσείς και η Γαλλία δεν θέλει να φύγετε. Σας δηλώνει για μια ακόμη φορά την αγάπη της, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της", τόνισε ο Βαλς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, την επομένη της βεβήλωσης εκατοντάδων τάφων στο εβραϊκό νεκροταφείο του Σαρ-Υνιόν της ανατολικής Γαλλίας.
Ο Βαλς δήλωσε ότι δεν υπάρχει "κάποιο στοιχείο σε αυτό το στάδιο" της έρευνας που διεξάγεται μετά την ανακάλυψη της βεβήλωσης των τάφων, την οποία καταδίκασαν χθες έντονα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, οι αρχές και η εβραϊκή κοινότητα, με την κοινή γνώμη να παραμένει σε κατάσταση σοκ έπειτα από τις επιθέσεις στην Κοπεγχάγη, ένα μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι όπου 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τέσσερις στη διάρκεια ομηρείας σε εβραϊκό παντοπωλείο.
Ο πρωθυπουργός επέκρινε, όπως και μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, τις δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού. "Λυπάμαι για τις δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Όταν βρίσκεσαι σε προεκλογική εκστρατεία, δεν σημαίνει ότι σου επιτρέπονται οποιεσδήποτε δηλώσεις. Η θέση των Γάλλων εβραίων είναι στη Γαλλία".

Ετικέτες: