Εκδίκηση για την σφαγή 21 Κοπτών!

Λιβύη, το επόμενο Χαλιφάτο; Αν λάβουμε υπόψη ότι στη μετά Καντάφι εποχή η χώρα θυμίζει ολοένα και περισσότερο το Ιράκ, τότε δείχνει να έχει όλα τα «φόντα».
«Λιβύη, η Σομαλία της Μεσογείου». Αυτή ήταν η πρόβλεψη του Τζόναθαν Πάουελ, του απεσταλμένου της βρετανικής κυβέρνησης στη Λιβύη, με φόντο τους βομβαρδισμούς της χώρας από την αιγυπτιακή αεροπορία μετά τον βάρβαρο αποκεφαλισμό κοπτών σε λιβυκή παραλία διά χειρός μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τον Πάουελ, αν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης αποτύχουν στην εύφλεκτη πλέον χώρα, τότε το βορειοαφρικανικό κράτος όχι μόνο θα γίνει «η Σομαλία της Μεσογείου» αλλά η βία στη μετά Καντάφι Λιβύη θα επεκταθεί τόσο στις γειτονικές χώρες όσο και στην Ευρώπη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα μαχητικά αεροσκάφη της Αιγύπτου έπληξαν χθες στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, λίγο μετά αφού το λιβυκό πέλαγος βάφτηκε κόκκινο από το αίμα ορθόδοξων μονοφυσιτών χριστιανών. Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του σχετικού βάρβαρου βίντεο στο διαδίκτυο. Στο βίντεο με τίτλο «Ενα μήνυμα υπογεγραμμένο με αίμα προς το έθνος του Σταυρού» εμφανίζεται ένας τζιχαντιστής να απειλεί ότι το Ισλαμικό Κράτος θα κατακτήσει τη Ρώμη και πως το αίμα των σταυροφόρων της Δύσης θα είναι το επόμενο που θα βάψει κόκκινη τη θάλασσα. Βομβαρδισμοί έλαβαν χώρα και από λιβυκής πλευράς, αφού μαχητικά αεροσκάφη της επίσημης κυβέρνησης έπληξαν στόχους στην πόλη Ντέρνα – προπύργιο των ισλαμιστών στη Σύρτη και στη Μπεν Τζαουάντ.

Ο βομβαρδισμός της Λιβύης μοιάζει να βυθίζει την εύθραυστη χώρα ακόμα πιο «βαθιά» στον αραβικό χειμώνα που διαδέχτηκε την ελπίδα της Αραβικής Ανοιξης. Αποτελεί κοινή παραδοχή πλέον ότι η μετά Καντάφι Λιβύη, όπου βασιλεύει η πολιτική αστάθεια, το κοινωνικό χάος και η βία, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για το Ισλαμικό Κράτος.
Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσαν να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη λήψη «νέων μέτρων» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Τα δεκαπέντε κράτη-μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ, αφού καταδίκασαν τους αποκεφαλισμούς 21 Αιγυπτίων κοπτών στη Λιβύη, κάνοντας λόγο για «άνανδρη και απεχθή» ενέργεια, αποφάσισαν να δράσουν με τέτοιον τρόπο ώστε ώστε «η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος να ξεριζωθούν».

1.500 παιδιά πρόσφυγες στο Λίβανο!

Λίβανος, η χώρα των Ολιβερ Τουίστ. Ή των τουλάχιστον 1.500 παιδιών των λιβανέζικων δρόμων. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της UNICEF, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και της φιλανθρωπικής οργάνωσης Save The Children International, περισσότερα από 1.500 παιδιά, ηλικίας από 10 έως 14 ετών, ζουν στους δρόμους του Λιβάνου, με τα τρία τέταρτα εξ αυτών να προέρχονται από τη Συρία. Τα παιδιά-θύματα της προσφυγικής κρίσης επιβιώνουν «δουλεύοντας» ως επαίτες, κερδίζοντας λιγότερα από 12 δολάρια την ημέρα. Ο Λίβανος, ο οποίος φιλοξενεί περισσότερους από ενάμισι εκατομμύριο Σύριους πρόσφυγες, βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, αφού αποτελεί «στέγη» για τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα