Είδα Πανίκα και μπήκα

Στη μεγάλη φωτογραφία δεν βλέπετε τον Ζορό. Είναι ο λαϊκός εκδικητής Παναγιώτης Ψωμιάδης. Καβάλα στ’ άλογό του έρχεται για να αποκαταστήσει τη φυσική τάξη των πραγμάτων και είναι πολύ πιο πειστικός τσαμπουκάς μεταμφιεσμένος σε Ζορό απ’ όσο όλοι οι ψευτόμαγκες που… επαναδιαπραγματεύονται τα Μνημόνια υπογράφοντάς τα.

Στη φωτό Νο 2 βλέπουμε τον ισόβιο νομάρχη Θεσσαλονίκης (της καρδιάς μας) Παναγιώτη Ψωμιάδη να προσπαθεί (μαζί με άλλους καρντάσηδες) να σηκώσει έναν τεράστιο αετό. Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Μαρτίου 2006.

Στη φωτογραφία No 3 είναι το ίδιο πρόσωπο στο δάσος του Σέιχ Σου. Μ’ ένα αρμόζον για το καρναβαλικό στιλ «καουμπόικο» καπέλο και αρματωμένος με μια μισοφαγωμένη λαγάνα, ένας μοναχός του, φτιάχνει το γνήσια ελληνικό κλίμα της Καθαράς Δευτέρας. Ηταν 18 Μαρτίου 2002. Οποια χρονιά κι αν κοιτάξει κάποιος στα φωτογραφικά αρχεία στις μέρες της Αποκριάς, στις αναστάσιμες, στον Δεκαπενταύγουστο, σε γιορτές αναστενάρηδων, εκθέσεις βιβλίου, γιορτές μαρίδας και φεστιβάλ μπουγάτσας θα έβλεπε μερικές σπουδαίες πόζες του Πανίκα Ψωμιάδη.

Οταν δεν δεις αυτόν τον άνθρωπο να συμμετέχει σε λαϊκή, μαζική εκδήλωση, αμφιβάλλεις για το αν μπορεί να εορταστεί οτιδήποτε. Γι’ αυτό ανασύρθηκαν τούτες οι εικόνες από το παρελθόν, μπας και πειστούμε ότι έχουμε λόγους να φτιάχνουμε ταραμοσαλάτες τη Δευτέρα.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα