Πέσε στο «Ποτάμι» του Σταύρου

Τη «δόξα» του open gov του Γιώργου Παπανδρέου (που όλοι θυμούνται πώς κατέληξε…) ζήλεψε το Ποτάμι και απευθύνει «ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του κέντρου υποστήριξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Με απλά λόγια, ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να του στείλουν τα βιογραφικά τους, υποσχόμενος «πλήρη εχεμύθεια», αλλά χωρίς να περιγράφει καμία δικλίδα ασφαλείας για το πώς θα διασφαλίσει κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια θα τους καλέσει σε συνέντευξη, ώστε να διαλέξει ποιους θα αποσπάσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Στη σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, με περισσή αλαζονεία, υποστηρίζει ότι με τη διαδικασία αυτή θα επιλεγούν «αυτοί που μπορούν να εργαστούν υπό πίεση εντός μιας ομάδας που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο ελληνικό Κοινοβούλιο»!

Ο συνολικός αριθμός των θέσεων που φιλοδοξεί να καλύψει το Ποτάμι με την παραπάνω διαδικασία είναι 26. Οποιος δημόσιος υπάλληλος ενδιαφέρεται να αποσπαστεί στην Κ.Ο. του Ποταμιού πρέπει να στείλει το βιογραφικό του έως τις 13 Μαρτίου στο e-mail [email protected], σημειώνοντας για ποια από τις θέσεις ενδιαφέρεται. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μπορούν να διατεθούν σε γραφεία βουλευτών και στο Ποτάμι.

Μια προσεκτική ματιά στην περιγραφή εργασίας των θέσεων που ψάχνει να καλύψει ο κ. Θεοδωράκης αποκαλύπτει ότι το έργο δεν θα είναι μόνο κοινοβουλευτικό και επιστημονικό. «Προεκλογικά προσδιορίζει το προφίλ των ψηφοφόρων ανά περιοχή» αναφέρεται για παράδειγμα στα καθήκοντα μιας θέσης από αυτές που προκηρύχθηκαν με το ιδιότυπο αυτό open gov.
«Αναζητούμε δημοσίους υπαλλήλους που είναι επαγγελματίες και θέλουν να επενδύσουν τη γνώση τους και τον επαγγελματισμό τους για να ακούγεται η φωνή της λογικής και της επιστήμης τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Υποσχόμαστε πολλή δουλειά, δύσκολα ωράρια αλλά και μια ανεπανάληπτη αίσθηση προσφοράς και δημιουργίας» γράφει, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση το Ποτάμι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα