Στο σπίτι των «Πυρήνων» η Αγγελική (του Ξηρού)!

Τέλος στο θρίλερ εντοπισμού της 22χρονης καταζητούμενης Αγγελικής Σπυροπούλου δόθηκε μετά τη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της 62χρονης μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, οι οποίοι κρατούνται στις Φυλακές Κορυδαλλού, στη Σαλαμίνα. Είχε προηγηθεί η οικειοθελής εμφάνιση της Αθηνάς Τσάκαλου στον ειδικό εφέτη ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο της, με σκοπό να καταθέσει υπέρ της 36χρονης φίλης της που συνελήφθη ως μεσάζοντας και «αγγελιοφόρος» της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Την ώρα που η Αθηνά Τσάκαλου περνούσε το κατώφλι του Εφετείου, οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στο σπίτι της και συνέλαβαν την Αγγελική και την 26χρονη σύζυγο του Γεράσιμου Τσάκαλου, Ε.Σ.
Η αρχή του τέλους για την Αγγελική ήρθε όταν συνελήφθη η 36χρονη στενή φίλη της 62χρονης μητέρας των αδελφών Τσάκαλου. Σε αυτήν είχε δώσει εντολές η Αθηνά Τσάκαλου, το περασμένο καλοκαίρι, να παραδώσει στην Αγγελική ποσό, ύψους 6.000 ευρώ, τα οποία είχαν παραληφθεί μέσα από τις φυλακές.

Οσο κράτησε η κατ’ οίκον έρευνα (σχεδόν δύο ώρες), η Αγγελική δεν άρθρωσε κουβέντα. Η 26χρονη σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου εικάζεται ότι έφτασε στο σπίτι της πεθεράς της με σκοπό να φυγαδεύσει εκ νέου την 22χρονη. Η απεγνωσμένη αυτή προσπάθεια της Αγγελικής να κρυφτεί στη Σαλαμίνα δίνει την εντύπωση στην ΕΛ.ΑΣ. ότι πλέον έχει καταρρεύσει, σε μεγάλο βαθμό, το δίκτυο προστασίας της ΣΠΦ. Ερευνες της Αντιτρομοκρατικής ακολούθησαν και στο σπίτι της 26χρονης Ε.Σ., στο Γκύζη, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 62χρονης μητέρας των αδελφών Τσάκαλου και της 26χρονης συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου αφορά, πέρα από την υπόθαλψη, και την ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση των Πυρήνων.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, οι τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς Ευτύχη Νικόπουλου. Οι κατηγορούμενες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Η Αγγελική Σπυροπούλου πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα βρεθούν εκ νέου ενώπιον του ανακριτή οι άλλες δύο κατηγορούμενες. Αύριο, στον κ. Νικόπουλο πρόκειται να προσέλθουν, ύστερα από προθεσμίες που έχουν λάβει, ο 32χρονος και η 36χρονη, οι οποίοι φέρονται ότι είχαν διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στα έγκλειστα μέλη της ΣΠΦ και την 22χρονη Αγγελική. Σήμερα προσέρχεται στον ανακριτή και ο Χρήστος Τσάκαλος.

Την Πέμπτη, ενώπιον του ανακριτή θα προσέλθει και ο 39χρονος με την κωδική ονομασία «Ιάσονας», ο οποίος φέρεται ότι ήταν στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού. Γενετικό υλικό του κατηγορουμένου εντοπίστηκε στους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε βάρος του προέδρου Εφετών Δημήτρη Μόκκα, καθώς και σε εκείνον που είχε τοποθετηθεί στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, όπως επίσης και σε δέμα που είχε σταλεί στο Α.Τ. Ιτέας.

Σφίγγει ο κλοιός για τη Σέχτα! Ανοίγουν φάκελοι φόνων

Στα ίχνη της Σέχτας Επαναστατών και στα ασύλληπτα μέλη της θεωρούν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ότι θα οδηγήσει η σύλληψη του 39χρονου, με το κωδικό όνομα «Ιάσονας», το πρωί του Σαββάτου, στο Γαλάτσι. Πρόκειται για ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος, μέχρι προσφάτως, είχε «καθαρό» ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα ευρήματα που θα συλλέξουν από το σπίτι του είναι δυνατό να τους οδηγήσουν ακόμα και στην εξιχνίαση δολοφονιών των οποίων την ευθύνη έχουν αναλάβει άλλες οργανώσεις, όπως αυτή των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ενα κρυπτογραφημένο μήνυμα, που έφτασε μέσα από τις φυλακές στα χέρια του 39χρονου, είναι αυτό που η Αντιτρομοκρατική θεωρεί σημείο «κλειδί» στην έρευνά της. Η αποκρυπτογράφηση του έδωσε το κωδικό όνομα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για τη Σέχτα Επαναστατών, με τη λέξη «Κορώνα»! Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα έγραφε «Χάσαμε μια ευκαιρία να έχουμε έξι μπάτσους ξαπλωμένους και να έχουμε μια πανηγυρική ολική επαναφορά της Κορώνας»!

Η φιλόζωη γυναίκα στη γειτονιά της Σαλαμίνας

Την «έκαψε» κωδικοποιημένο σημείωμα «…δώστε τα πράγματα στη μάνα μου»

Για μια ήσυχη και φιλόζωη γυναίκα κάνουν λόγο οι κάτοικοι της ερημικής περιοχής της οδού Αγίου Χαραλάμπους, στη Σαλαμίνα, αναφερόμενοι στη γειτόνισσά τους Αθηνά, μητέρα του Χρήστου και του Γεράσιμου Τσάκαλου, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων Φωτιάς. «Τη βλέπαμε αρκετά συχνά, γιατί ερχόταν μέχρι τη γωνία και τάιζε τα αδέσποτα της περιοχής. Την είχα δει και στη φιλοζωική. Στην αυλή της πρέπει να είχε τουλάχιστον έξι σκυλιά, που περιποιούνταν η ίδια. Δεν είχαμε πολλά πολλά. Τα σπίτια εδώ είναι απομακρυσμένα το ένα από το άλλο και δεν μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει. Πάντως, πρέπει να έμενε στην περιοχή πριν εγκατασταθούμε μόνιμα εμείς, τα τελευταία πέντε χρόνια» αναφέρει ο Απόστολος Χαμοσφακίδης.

«Η περιοχή είναι απομακρυσμένη και τα περισσότερα σπίτια χρησιμοποιούνται ως εξοχικές κατοικίες. Από νωρίς το πρωί κάτι φαινόταν ότι θα γινόταν, γιατί στο λιμάνι έξω από τα φεριμπότ για Πέραμα υπήρχαν αστυνομικοί που έκαναν ελέγχους, ειδικά σε γυναίκες» λέει ένας άλλος κάτοικος, ο Σωκράτης Στεφάνου.

Εν τω μεταξύ, ένα σημείωμα με αποστολέα κρατούμενο των φυλακών και αποδέκτες τον Χριστόδουλο Ξηρό και την Αγγελική Σπυροπούλου ήταν αυτό που «έκαψε» τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και οδήγησε στη σύλληψή της με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, με ένταλμα που εξέδωσε ο ειδικός εφέτης ανακριτής.

Το σημείωμα, που φέρονται ότι είχαν συντάξει και αποστείλει τα δύο έγκλειστα αδέρφια, ήταν κωδικοποιημένο με φράσεις και αριθμούς, ωστόσο οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να το διαβάσουν. «…δώστε τα πράγματα στη μάνα μου. Μην ανησυχείτε για αποτυπώματα και DNA, ξέρει να τα καθαρίζει καλά» έγραφε το σημείωμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Σημειώνεται ότι η 62χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει και την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς στο σπίτι της στη Σαλαμίνα βρέθηκε και συνελήφθη η Αγγελική Σπυροπούλου. Κατά πληροφορίες, η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου έκρυβε, για μεγάλο διάστημα, την καταζητούμενη φοιτήτρια, ενώ φρόντιζε να λαμβάνει εντολές για τις επόμενες κινήσεις της.

Θοδωρής Παναγιωτίδης
Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα