Οι… καφέδες των «γαλάζιων» του Βορρά!

Οχι στα μυστικά δείπνα, ναι στους καφέδες. Αυτή είναι η φράση-κλειδί που ακούγεται στο «γαλάζιο» στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων αυτής της εβδομάδας σε Κ.Ο. και Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. που αφορούν το μετεκλογικό τοπίο στο κόμμα μετά το πατατράκ του -8,5% των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
«Εμείς εδώ στον Βορρά δεν κάνουμε μυστικά δείπνα, γιατί τέτοιες συναντήσεις απαιτούν μεγάλο αριθμό στελεχών, αλλά και πρωτοκλασάτους πρώην υπουργούς. Προτιμούμε να συναντιόμαστε δύο- δύο για καφέ στις πολλές καφετέριες της πόλης» έλεγε στη «δημοκρατία» υψηλόβαθμο στέλεχος της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, που γνωρίζει τις συναντήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα.

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφουν κυρίως οι δύο βουλευτές της Α΄ Θεσσαλονίκης που αναδείχτηκαν πρώτοι σε σταυρούς στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Σταύρος Καλαφάτης. «Είναι αλήθεια ότι πίνω πολλούς καφέδες, αλλά κυρίως στο γραφείο μου» έλεγε με χιούμορ ο κ. Καλαφάτης, ενώ και ο κ. Γκιουλέκας έχει αυξήσει εσχάτως τα… ροφήματά του, με τη συζήτηση να περιλαμβάνει (κυρίως στις συναντήσεις του κ. Γκιουλέκα) και την επόμενη μέρα στη ΝΔ.

Ραντεβού

Ραντεβού αλλά κυρίως με μέλη της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε αυτές τις μέρες και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην πόλη και μεταξύ των άλλων τα είπε με τον πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ Θόδωρο Καραγιάννη. Επίσης, αρκετούς καφέδες ήπιε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, που έχει βορειοελλαδίτικη καταγωγή (κατάγεται από τη Δράμα).

Τέλος, μια τριάδα στελεχών -που γνωρίζεται εδώ και καιρό- έχει αυξήσει τις μεταξύ της επαφές. Πρόκειται για τον καραμανλικό Βάκη Φραντζή, που διετέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας την καραμανλική περίοδο, και τους δύο διαδόχους του Δημήτρη Τσάμη (επίσης καραμανλικός, αλλά με αυτόνομη εσωκομματική πορεία) και τον σαμαρικό Δημήτρη Βαρτζόπουλο, που εσχάτως κινείται πιο αυτόνομα. Τα τρία «γαλάζια» στελέχη, που συνδέονται με μακροχρόνια φιλία, τα λένε μετεκλογικά όλο και πιο συχνά, γεγονός που δείχνει ότι αναζητούν κοινό βηματισμό.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα