Η Ευρώπη θα ζήσει 11η Σεπτεμβρίου!

Μαζί με τους μετανάστες από τη Λιβύη έρχονται και ισλαμιστές τρομοκράτες προειδοποιεί εξάδελφος του Καντάφι

Τον κώδωνα του κινδύνου για την τρομοκρατική απειλή στη γηραιά ήπειρο κρούει ο Αχμέντ Καντάφι αλ Νταμ, εξάδελφος του Μουαμάρ Καντάφι και ένας εκ των στενών συνεργατών και υπεύθυνος ασφαλείας του πάλαι ποτέ Λίβυου ηγέτη. Οπως δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα, «η Ευρώπη την επόμενη διετία θα ζήσει τη δική της 11η Σεπτεμβρίου»!

Κατά τα λεγόμενά του, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους συρρέουν μαζί με τους χιλιάδες πρόσφυγες από τη Λιβύη στις χώρες της Ευρώπης. Εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στη χώρα του, υπολογίζεται ότι μέσα στο 2015 περίπου 500.000 Λίβυοι πρόσφυγες θα περάσουν τη Μεσόγειο καταλήγοντας σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, ενώ ανάμεσά τους θα βρίσκονται και πολλοί τζιχαντιστές! Ο Αλ Νταμ υπολογίζει ότι μαζί με κάθε 1.000 πρόσφυγες περνάνε στην Ευρώπη από 10 έως 50 εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαπλώνονται σε όλες τις χώρες της γηραιάς ηπείρου. Σύμφωνα με τον Λίβυο πρώην υπεύθυνο ασφαλείας, μέσα σε ένα με δύο χρόνια η Ευρώπη θα βιώσει γεγονότα ανάλογα με αυτά της 11ης Σεπτεμβρίου.

Βαρέλια με ουράνιο

Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε ο Αλ Νταμ στη συνέντευξή του, είναι πολύ πιθανό οι τζιχαντιστές να έχουν στα χέρια τους 6.000 βαρέλια με ουράνιο που παλαιότερα φυλάσσονταν από τον στρατό της Λιβύης, τα οποία θα θελήσουν να πωλήσουν. Τόνισε, μάλιστα, ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους «δεν είναι χαζοί, καθώς γνωρίζουν πλέον πώς να βγάλουν χρήματα».

Στο μεταξύ, οι τζιχαντιστές της Λιβύης που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι κερδίζουν διαρκώς έδαφος, αφού έχουν ήδη καταλάβει τρεις πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Σύρτης -της γενέτειρας του Καντάφι-, όπου πριν από λίγο καιρό αποκεφάλισαν 21 χριστιανούς Κόπτες, κάνοντας ακόμη μία επίδειξη βαρβαρότητας.
Οι δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης πραγματοποιούν εδώ και μέρες αεροπορικές επιδρομές στην προσπάθειά τους να ανακόψουν το κύμα επέλασης των τζιχαντιστών αλλά και των δυνάμεων των ανταρτών που πολεμούν την επίσημη κυβέρνηση. Για τον σκοπό αυτόν έχουν ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να άρει το εμπάργκο όπλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα