Ντόρα - Σταυρόπουλος άνοιξαν τη νέα τακτική των «προθύμων»

Η συμμαχία των προθύμων προσπαθεί να ανασυσταθεί. Μετά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, που ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου «δεν είναι κονσέρβα με ημερομηνία λήξης», ακολούθησαν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πρόσθεσε σαν... κερασάκι ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι επιλογή μιας χρήσης», και ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Επικρατείας και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου Γιώργος Σταυρόπουλος, που υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι ειδικού σκοπού».

 

Τυχαίο; Μάλλον όχι, καθώς και οι τρεις, από διαφορετικές θέσεις, είχαν υποστηρίξει το Μνημόνιο που έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και των απανωτών ταπεινώσεων, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το νέο σχέδιο που εξυφαίνεται είναι αυτό της επιμήκυνσης του βίου της κυβέρνησης πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.

 

Η κυρία Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο «Κεφάλαιο» ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί, με το που κατάφερε και συγκροτήθηκε αυτή η συγκυβέρνηση, από τα τρία κόμματα, να εκβιάζουμε τον κ. Παπαδήμο για το πότε θα ολοκληρώσει το έργο του. Δεν ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες αυτή η προσπάθεια. Μόνο για την κεντρική συμφωνία που είναι η εφαρμογή της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου, μέχρι να διαμορφωθούν και να οριστικοποιηθούν οι νομικές και χρηματοοικονομικές συνθήκες για το PSI, φτάσαμε στα τέλη Φεβρουαρίου».

 

Από τη μεριά του ο κ. Σταυρόπουλος σε συνέντευξή του στο «Βήμα» έκρινε και συνταγματική την κυβέρνηση Παπαδήμου (όπως και το Μνημόνιο), αλλά και ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι ειδικού σκοπού». Παράλληλα, πήρε θέση και στο θέμα των έγγραφων εγγυήσεων, ταυτιζόμενος με τις δάνειες δυνάμεις λέγοντας: «Είναι επιθυμητή κάθε ενέργεια που συμβάλλει στη σωτηρία της πατρίδας».

 

 

Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: