Ο Παπανδρέου κατά του Φαλσιανί

Στα δικαστήρια θέλει να σύρει ο Γιώργος Παπανδρέου τον Ερβέ Φαλσιανί, τον άνθρωπο που έσπασε το τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας και έφερε στο φως τεράστιες υποθέσεις φοροδιαφυγής σε όλη την Ευρώπη. Το 2008, ο Γαλλοϊταλός τότε υπάλληλος της HSBC, ειδικός σε θέματα πληροφορικής, υπέκλεψε τα αρχεία της τράπεζας και έφερε στην επιφάνεια λίστες με μεγαλοκαταθέτες, που είχαν σε πολλές περιπτώσεις αδήλωτο χρήμα.

Στο βιβλίο του, που μόλις κυκλοφόρησε, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε στην HSBC «λογαριασμό ύψους 500.000.000 ευρώ». Συνεχίζει δε με μια μεγάλη αποκάλυψη, υποστηρίζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εκβιάστηκε από τον Νικολά Σαρκοζί, όταν ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας, προκειμένου να δεχτεί τους όρους των δανειστών για τη μνημονιακή λιτότητα, επειδή στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» περιλαμβανόταν το όνομα της μητέρας του Μαργαρίτας με το μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

«Επειδή η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι η μόνη οδός αντιμετώπισης άθλιων συκοφαντιών, όπως αυτή του Ερβέ Φαλσιανί, που προφανώς σκοπό έχουν τον τυχοδιωκτικό πλουτισμό και την προβολή για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα σχετική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπανδρέου. Δύο πράγματα γίνονται αμέσως αντιληπτά: Πρώτον, ότι ζητά ως χρηματική αποζημίωση για προσβολή προσωπικότητας τουλάχιστον 250.000 ευρώ (εξ ου και αρμόδιο είναι το Πολυμελές Πρωτοδικείο).

Δεύτερον, ότι δίστασε να καταθέσει και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, ίσως γιατί στο ποινικό δικαστήριο θα έπρεπε να παραστεί και ο ίδιος, ενώ στο αστικό, στην εκδίκαση δηλαδή της αγωγής, δεν χρειάζεται να παρουσιαστεί καν.
Το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου είχε αρχικά εμπλέξει ενώπιον της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τη «λίστα Λαγκάρντ» ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος ανασκεύασε αργότερα, όταν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα