Διά χειρός Παλαιοκώστα η ληστεία στο Φάληρο!

Με άρωμα Παλαιοκώστα ήταν η κινηματογραφική ένοπλη ληστεία με ομηρία στο υποκατάστημα της Eurobank την περασμένη Τετάρτη στο Παλαιό Φάληρο, σύμφωνα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές. Η Ασφάλεια Αττικής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πίσω από την ένοπλη επίθεση να κρύβεται ο διαβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας. Ο τρόπος δράσης της ομάδας των κακοποιών καθώς και η κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα, που δήλωσε κατηγορηματικά ότι αναγνώρισε στα χαρακτηριστικά ενός ληστή τον διαβόητο κακοποιό, οδηγούν τις έρευνες της Αστυνομίας στον καταζητούμενο «φαντομά». Η Ασφάλεια εντόπισε ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα των ληστών το οποίο εγκατέλειψαν στην ίδια περιοχή, αλλά το έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Μια πρακτική που χρησιμοποιεί συνήθως ο Παλαιοκώστας. Στα κεντρικά της Ασφάλειας εξετάζεται το οπτικό υλικό της ένοπλης ληστείας και, όπως φαίνεται, οι τέσσερις δράστες φορούσαν περούκες και γυαλιά ηλίου. Ο σωματότυπος αλλά και οι κινήσεις του ενός ληστή μοιάζουν με του Παλαιοκώστα, αλλά ακόμη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

 

Στη ληστεία του Π. Φαλήρου από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα. «Ευτυχώς οι μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ δεν τους κυνήγησαν και τους ακολουθούσαν σε απόσταση ασφαλείας. Οι δράστες είναι επικίνδυνοι και σίγουρα θα είχαμε θύματα» ανέφερε στη «δημοκρατία» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

 

Οι τέσσερις πάνοπλοι κακοποιοί εισέβαλαν στην τράπεζα επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης σπάζοντας με βαριοπούλα τη γυάλινη είσοδο. Ο αρχηγός της σπείρας ζήτησε από τον διευθυντή να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, παρόλο που γνώριζε ότι είχε χρονοκαθυστέρηση, ενώ οι συνεργοί του κόλλησαν τις κάννες των καλάσνικοφ στα πρόσωπα των υπαλλήλων. Για κακή τους τύχη ένας διερχόμενος πολίτης αντιλήφθηκε τη ληστεία και ενημέρωσε την Αμεση Δράση. Σε ελάχιστο χρόνο έφτασαν στο σημείο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι κακοποιοί όταν είδαν τους αστυνομικούς άρπαξαν ό,τι βρήκαν στα ταμεία, πήραν ομήρους τον υποδιευθυντή και τον πελάτη και βγήκαν από την πλαϊνή είσοδο.

 

Ο πελάτης προσποιήθηκε ότι γλίστρησε και έπεσε στον δρόμο, με αποτέλεσμα οι ληστές να τον αφήσουν στο σημείο. Τον υποδιευθυντή τον επιβίβασαν σε ένα από τα τρία οχήματα που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν, και τον εγκατέλειψαν δύο χιλιόμετρα πιο μακριά. Τελικά οι δράστες με λεία 28.000 ευρώ κατάφεραν να διαφύγουν.

 

 

Γιώργος Μεστός

Ετικέτες: