Τι... φώναζε ο Γιαννίκος!

Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο διευθύνων σύμβουλος του Alter, Κώστας Γιαννίκος, για την καταβολή ΦΠΑ στο Ελληνικό Δημόσιο, το πρώτο δεκάμηνο του 2011, ύψους περίπου 1.200.000 ευρώ! Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε, χθες το μεσημέρι, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κρύβοντας τις χειροπέδες που φορούσε στα χέρια του με ένα κασκόλ.

 

Μπαίνοντας στο κτίριο 16, ο Κώστας Γιαννίκος φώναξε προς τους παρευρισκομένους εκείνη την ώρα στα δικαστήρια ότι η σύλληψή του είναι «στημένη». Στη συνέχεια, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ και παραπέμφθηκε ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί. Ωστόσο, διά του πληρεξούσιού του δικηγόρου Ηλία Αναγνωστόπουλου, ζήτησε 24ωρή προθεσμία για να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που στηρίζουν τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς. Μέχρι σήμερα, που θα προσέλθει εκ νέου ο κ. Γιαννίκος στον ανακριτή, κρατείται.

 

Επισημαίνεται ότι ο επιχειρηματίας επικαλείται το γεγονός ότι ήδη βρίσκεται σε δικαστική εξέλιξη η υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Μάλιστα, με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία έγινε καταρχήν δεκτή η αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού για να μπει στο άρθρο 99, διατάχθηκε να παραμείνει αμετάβλητη η περιουσία της εταιρίας, ενώ, παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς του καναλιού. Συνεπώς, όπως υποστηρίζει ο κ. Γιαννίκος, σε περίπτωση που κατέβαλλε τον ΦΠΑ από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία, θα διέπραττε ποινικό αδίκημα.

 

Την ίδια στιγμή, κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζουν από χθες δύο πρατηριούχοι εναντίον των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο καυσίμων και μη καταβολή ΦΠΑ στο Δημόσιο. Τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

 

Εν τω μεταξύ, άλλος ένας επιχειρηματίας που συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο καταδικάστηκε, χθες, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Πρόκειται για διαχειριστή εταιρίας εισαγωγής και εξαγωγής τροφίμων, η οποία, όπως υποστηρίζει εκείνος, έχει πτωχεύσει από το 2002, ελαφρυντικό που του αναγνώρισε το Δικαστήριο.

 

 

Βάσω Παλαιού

Ετικέτες: