Ναυμαχία Αδωνι με τον Παπουτσή και τον Χρυσοχοϊδη

Πριν κλείσει μήνας άρχισαν οι συνεταίροι (ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ) στην κυβέρνηση να γίνονται μαλλιά κουβάρια.

Η «ναυμαχία» που ξέσπασε με πρωταγωνιστές δύο υπουργούς και έναν υφυπουργό έφερε στον αφρό τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και των εσωκομματικών ισορροπιών του ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά την ώρα που έχουν ρίξει στα βράχια την Ελλάδα και έχουν αφήσει την ελληνική δύναμη που λέγεται ναυτιλία χωρίς υπουργείο. Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι από την αρχή με το «στοιχειωμένο» κτίριο του πάλαι ποτέ υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην ακτή Βασιλειάδη, που μετονομάστηκε σε υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν περίπου πριν από δύο μήνες στο κτίριο του πρώην ΥΕΝ στην Ακτή Βασιλειάδη ένστολοι του Λιμενικού ξήλωσαν την ταμπέλα του υπουργείου και τοποθέτησαν αυτήν που ανέγραφε Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος. Το αποτέλεσμα ήταν οι υπάλληλοι του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας να ξεσηκωθούν βλέποντας την... έξωση να τους έρχεται. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες πιάστηκαν στα χέρια οι δύο πλευρές και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να μη θρηνήσουμε θύματα, όταν οι λιμενικοί άρχισαν να μετακομίζουν τα πράγματα που ανήκαν στους πολιτικούς υπαλλήλους. Τελικά, οι κ. Χρυσοχοΐδης και Παπουτσής, στο πλαίσιο της αλληλοστήριξής τους, εν όψει των εσωκομματικών εξελίξεων τα βρήκαν και αποφάσισαν και διέταξαν να μεταφερθούν όλες υπηρεσίες της ναυτιλίας που ανήκουν πλέον στο Ανάπτυξης στα δύο παλαιά κτίρια του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας στο κέντρο του Πειραιά. Ο κ. Παπουτσής, θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης προσβλέπει στη στήριξή του στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ και υλοποίησε το αρχικό του σχέδιο, που προέβλεπε την έξωση του πολιτικού προσωπικού του ΥΕΝ.

 

Οταν το πληροφορήθηκε στο Λονδίνο που βρισκόταν ο υφυπουργός και αρμόδιος για τη Ναυτιλία Αδωνις Γεωργιάδης έγινε έξαλλος με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που τον αγνόησαν και σε δηλώσεις του τόνισε πως θέλει να δει το κόστος ανακαίνισης των κτιρίων (κάποιοι μιλούν για δεκάδες χιλιάδες ευρώ) αλλά και για το αν είναι εφικτή η μετακίνηση των εργαζομένων.

 

Από τη μεριά του ο τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε παρέμβασή του τόνισε ότι θέση της Ν.Δ. είναι η επανίδρυση του υπουργείου Ναυτιλίας και η ένταξη σε αυτό του Λιμενικού Σώματος.

 

 

Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: