Κατάληψη (της ΠΟΕ-ΟΤΑ) στο γραφείο του Κουκουλόπουλου

Κατάληψη στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ) ζητώντας συνάντηση με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

 

Ζητήματα αιχμής για την ομοσπονδία των εργαζομένων στην Tοπική Aυτοδιοίκηση είναι η εργασιακή εφεδρεία, οι ιδιωτικοποιήσεις -κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας- και η εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η ΠΟΕ - ΟΤΑ στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στην απειλή -που όπως λένε προέρχεται από την προσπάθεια της κυβέρνησης- να αναληφθεί από ιδιωτικές εταιρίες.

 

Στο γραφείο του κ. Κουκουλόπουλου συγκεντρώθηκαν περί τα 70 άτομα. Πάντως, ο υφυπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση στον τομέα της καθαριότητας και πως δεν θα γίνει καμία ιδιωτικοποίηση στα σκουπίδια, απλώς αλλάζει η νομική μορφή των φορέων διαχείρισης για να μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς.

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με απόφασή της ήδη η ΠΟΕ - ΟΤΑ είχε προκηρύξει στάση εργασίας των εργαζομένων των Συνδέσμων Διαχείρισης Απορριμμάτων όλης της χώρας για χθες, ενώ προγραμματίζει και νέες κινητοποιήσεις.

Ετικέτες: