Ωστε τελικά ξέρει από κομπιούτερ;

Πως καταρρίπτεται το βασικό επιχείρημα υπέρ του Βενιζέλου (από τη γραμματέα του) στη δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Το Ειδικό Δικαστήριο, που κρίνει τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ», απέρριψε το αίτημα της εισαγγελέως για κλήτευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου ως μάρτυρα, αν και αυτή η απόφαση μπορεί να ανακληθεί στη συνέχεια της διαδικασίας.

Είχε προηγηθεί η (ένορκη) κατάθεση της ιδιαιτέρας γραμματέως του, κυρίας Σ. Μπέλμπα, ότι η ίδια ήταν εκείνη που «άνοιξε» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της το περίφημο «στικάκι USB» με τη λίστα, συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει να χρησιμοποιεί κομπιούτερ!

Η «δημοκρατία» σημείωσε και χθες ότι η κατάθεση της κυρίας Μπέλμπα αντιφάσκει με την τηλεοπτική εικόνα του κυρίου Βενιζέλου, ο οποίος (ακόμη και στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής) προσερχόταν με το υπερσύγχρονο τάμπλετ του.

Ομως τα πράγματα γίνονται σοβαρότερα για τον κ. Βενιζέλο και την αξιοπιστία ή -ορθότερα- ψευδορκία της κυρίας Μπέλμπα, καθώς πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση βεβαιώνουν ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε (σχεδόν καθημερινή) ηλεκτρονική αλληλογραφία με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών από τον Ιούνιο του 2013 έως και τον Ιανουάριο του 2015, όταν δηλαδή ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πολιτικός προϊστάμενος της διπλωματικής υπηρεσίας μας.

Η διεύθυνση e-mail του κ. Βενιζέλου αναφέρεται ότι δεν ήταν υπηρεσιακή (δηλαδή μέσω των servers του υπουργείου Εξωτερικών και λήγουσα στο σύνηθες @mfa.gr), αλλά μέσω προσωπικού λογαριασμού σε έναν από τους, διεθνώς, γνωστούς παρόχους. Επομένως, ο κ. Βενιζέλος είχε και έχει γνώση χρήσης υπολογιστών, αφού μπορούσε να μπαινοβγαίνει στο e-mail του όταν βρισκόταν στην Αθήνα ή στα ανά τον κόσμο ταξίδια του ως υπουργός Εξωτερικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα