ΟΑΕΔ: Παραίτηση Αμπατζόγλου

Η Μ. Καραμεσίνη αναλαμβάνει επικεφαλής του οργανισμού

Παραίτηση από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ υπέβαλε χθες ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, λίγες ώρες προτού εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η αντικαταστάτριά του Μαρία Καραμεσίνη. Ο κ. Αμπατζόγλου αποχώρησε αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αφού αναφέρθηκε σε προγράμματα απασχόλησης που «αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα και αφορούν σε πάνω από 100.000 ανέργους». Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της κυρίας Καραμεσίνη, η οποία όμως προανήγγειλε ότι τουλάχιστον το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους πρώτους 32.000 ωφελουμένους, πεντάμηνης απασχόλησης, θα ξεκινήσει τις επόμενες 10 ημέρες, αφού ολοκληρωθούν πρώτα οι βελτιώσεις, που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Αμπατζόγλου στην επιστολή παραίτησής του κάνει ειδική αναφορά στις οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από το ΙΚΑ και οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του οργανισμού. Σύμφωνα με την κυρία Καραμεσίνη, οι οφειλές αυτές ανέρχονται στο τεράστιο ποσό των 10,2 δισ. ευρώ και προέρχονται από μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών που έχουν εισπραχθεί από το ΙΚΑ. Πιο συγκεκριμένα, 7 δισ. ευρώ οφείλονται προς τον ΟΑΕΔ, άλλα 2 δισ. ευρώ προς τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και το υπόλοιπο περίπου 1,2 δισ. ευρώ οφείλεται στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).

Τα διαθέσιμα

Αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού ο κ. Αμπατζόγλου στην επιστολή παραίτησής του σημείωσε ότι «το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ επιφυλάχθηκε να μεταφέρει χρηματικά ποσά στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), ζητώντας να προηγηθεί συμφωνία με τους προέδρους των κοινωνικών εταίρων και να υπάρξει διασφάλιση ότι δεν θα τιτλοποιηθούν τα διαθέσιμα».

Δικαιολογούσε (λένε) και τους κοπανατζήδες!

Πάντως, η παραίτηση του κ. Αμπατζόγλου φαίνεται ότι άνοιξε τις «ορέξεις» των αντιπάλων του στον ΟΑΕΔ, αφού σχεδόν αμέσως διέρρευσαν πληροφορίες για κακώς κείμενα. Στις διαρροές γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων για αργόμισθους, «αμετανόητους κοπανατζήδες», τους οποίους ο κ. Αμπατζόγλου δικαιολογούσε ακολουθώντας το παράδειγμα των διοικήσεων των τελευταίων 30 ετών. Μάλιστα, σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και μεγαλοδημοσιογράφος, ο οποίος, αν και φαινόταν ότι εργάζεται στον οργανισμό και πληρωνόταν κανονικά από αυτόν, εντούτοις ουδέποτε εμφανίστηκε εκεί! Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος φαίνεται μάλιστα να σχετίζεται και με τη «λίστα Λαγκάρντ», διέρρεε από τις ίδιες πηγές…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα