Η (πιο) μεγάλη ώρα για τον Παπακωνσταντίνου!

Σήμερα απολογείται στο Ειδικό Δικαστήριο για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Η πιο μεγάλη ώρα -στη ζωή- του πρώην τσάρου της οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου έρχεται σήμερα! Είναι η στιγμή που ο πρώην υπουργός Οικονομικών, στα 53 χρόνια του, θα βρεθεί απέναντι από τους δικαστές και τους εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου προκειμένου να απολογηθεί για δύο βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, της απόπειρας απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και της νόθευσης εγγράφου.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος δικάζεται γιατί κράτησε στο συρτάρι τη «λίστα Λαγκάρντ» και επιπλέον αφαίρεσε τα ονόματα τριών συγγενικών προσώπων του που περιέχονταν σε αυτήν, θα προσπαθήσει να πείσει τους δικαστές και τους εισαγγελείς για την αθωότητά του, καθώς από την πρώτη στιγμή αρνείται -κατηγορηματικά- τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του θα φανεί όταν θα έρθει η ώρα της έκδοσης της ετυμηγορίας του Ειδικού Δικαστηρίου, η οποία δεν επιδέχεται έφεσης!

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εξετάστηκαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης του πρώην υπουργού, ενώ οι δικηγόροι του γνωστοποίησαν στο δικαστήριο ότι παραιτούνται από άλλους δύο, καθώς «καλύφθηκαν από την ακροαματική διαδικασία».
Πρώτος κατέθεσε ο ορκωτός λογιστής Παναγιώτης Πάτσης, που έλεγξε το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του πρώην υπουργού, την Ελένη Παπακωναντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη, υποστηρίζοντας: «Ολα τα ποσά που αναφέρονται σε αυτό δεν είναι φοροδιαφυγή, αλλά κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, μερίσματα κ.ά… Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καθόλου φοροδιαφυγή». Στα λεχθέντα από τον μάρτυρα αντέδρασε έντονα η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες.

Δεύτερος κατέθεσε ο ειδικός σε θέματα πληροφορικής και πρώην γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας, ο οποίος αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα, ωστόσο δέχθηκε στενό μαρκάρισμα από την έδρα για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού: «Εσείς αν παίρνατε τη “λίστα Λαγκάρντ” τι θα κάνατε;» τον ρώτησε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Γιώργος Μπόμπολης. Οταν εκείνος απάντησε «θα το αξιολογούσα με βάση τις προτεραιότητές μου εκείνη την περίοδο», ο εισαγγελέας αντέτεινε: «Αυτό θα το κάνατε τη μία ημέρα, την άλλη, θα το κάνατε για 9,5 μήνες;»!

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα