AEK: Με τη γλώσσα της αλήθειας

Ανακοίνωση – καταπέλτης της ΠΑΕ, η οποία «μπαίνει μπροστά» για το καλό του ποδοσφαίρου

Η βασική επιδίωξη όλων στην ΑΕΚ είναι να συμβάλουν ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να βγει από τον… βούρκο, και ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό, όπως και αν ήρθε αυτός, δεν εκτρέπει τον «Δικέφαλο» από την πορεία του. Η ΠΑΕ κοινοποίησε ανακοίνωση με την οποία, αφού πρώτα ευχαριστεί τους 65.000 φιλάθλους που έδωσαν βροντερό «παρών» στο Ολυμπιακό Στάδιο και… «μας έκαναν υπερήφανους», περνάει στα κακώς κείμενα: «Σε αυτούς, οφείλουμε μία συγνώμη για λογαριασμό των τριάντα αχαρακτήριστων ανεγκέφαλων, που, μετά από τις προκλήσεις του “κυρίου” Περέιρα και του “κυρίου” Κασάμι, αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο, αμαυρώνοντας μια εικόνα που κάθε ποδοσφαιρικό γήπεδο θα ζήλευε.

Τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους απομονώσουμε. Για το ποδόσφαιρο που λατρεύουμε, το ποδόσφαιρο του ήθους του προπονητή μας Τραϊανού Δέλλα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στον «Δικέφαλο» τονίζουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής στο μαύρο παρελθόν, καθώς… «Μπροστά μας υπάρχει μόνο ένα λαμπρό μέλλον. Αλλοθι με όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε πολλά. Οι φθηνές δικαιολογίες, όμως, δεν ταιριάζουν σε μία μεγάλη ομάδα».

Πολλοί έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι η ΑΕΚ θα κάνει τα πάντα για να πέσει στα… μαλακά μετά τη διακοπή του ντέρμπι της Τετάρτης, αλλά δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. «Δεν θα κρυφτούμε πουθενά. Θα τραβήξουμε τον δύσκολο δρόμο, αποδεχόμενοι την οποιαδήποτε τιμωρία, και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, απευθυνόμενοι στους πολλούς και όχι στους λίγους. Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών, αποδεχόμενη με σθένος να είναι η πρώτη» αναφέρεται σχετικά. Ολα αυτά, όμως, θα έχουν αξία μόνο σε μία περίπτωση: «Οταν την πληρώνουν τα θύματα και θα έχουν μείνει ικανοποιημένοι αυτοί που… πρέπει, έχουμε την απαίτηση το μαχαίρι να φτάσει κάποια στιγμή μέχρι τους θύτες».

Εξι μήνες έξω ο Μάνταλος

Εν τω μεταξύ, άσχημα είναι τα… μαντάτα από το ιατρικό «μέτωπο». Ο Πέτρος Μάνταλος αποχώρησε τραυματίας από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, και οι εξετάσεις «αποκάλυψαν» ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο, με τον μέσο της ΑΕΚ να περνάει, χτες κιόλας, την πόρτα του χειρουργείου (θα λείψει περίπου έξι μήνες). Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και τη θερινή προετοιμασία, συν τα πρώτα ματς της επόμενης σεζόν. Η είδηση σκόρπισε θλίψη στο «στρατόπεδο» της «Ενωσης», με τον συμπαίκτη του, Μάρκο Ντούνη, να δίνει το στίγμα με τη συγκινητική ευχή του: «Περαστικά, φίλε μου! Είσαι ο ηγέτης μας και θα γυρίσεις στον θρόνο σου!» «Λαβωμένος» αποχώρησε και ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος υπέστη κάταγμα στον καρπό του αριστερού χεριού.

Στη χτεσινή προπόνηση, ο Τραϊανός Δέλλας είδε τους παίκτες του με σκυμμένα κεφάλια, κάτι που… απαγόρευσε: «Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Ημαστε καλύτεροι, χάσαμε στις λεπτομέρειες. Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο, εσείς το καταφέρατε αυτό» τούς είπε, δίνοντας το σύνθημα για το κυριακάτικο ματς στον Ταύρο με τον Φωστήρα (18.00).

Πάνος Κιαπεκάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα