Τελετές «μύησης» από τον έκφυλο γυμναστή!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, ύστερα από εισαγγελική διάταξη για λόγους προστασίας των ανηλίκων και του εν γένει κοινωνικού συνόλου, τα στοιχεία και η φωτογραφία του 47χρονου καθηγητή-σάτυρου από την Κρήτη, που συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου στο Ρέθυμνο με δυο ημίγυμνους 13χρονους στο κρεβάτι του. Πρόκειται για τον Σειραγάκη Νικόλαο του Ματθαίου και της Κλεάνθης, γεννηθέντα στις 29 Ιουλίου 1964 στο Ρέθυμνο, κάτοικο της πόλης, προπονητή μπάσκετ και εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Σειραγάκης προσέγγιζε τα ανήλικα παιδιά και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές κατάφερνε να κάμπτει την αντίστασή τους και να συνευρίσκεται μαζί τους.

 

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με όσα λένε οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, ο Σειραγάκης είχε καταφέρει να τον αντιμετωπίζουν οι μαθητές του και τα παιδιά που προπονούσε σαν μέντορα και άνθρωπο πρότυπο, μετατρέποντάς τους έτσι σε σεξουαλικά του υποχείρια, ελέγχοντας απόλυτα το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα τους! Ο ίδιος ο γυμναστής παρουσίαζε τον εαυτό του ως αυθεντία, απόλυτα επιτυχημένο και καλούσε τους ανηλίκους να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και να τον ακολουθήσουν, εάν πράγματι επιθυμούσαν να φθάσουν στην κορυφή. Προκειμένου, μάλιστα, να πετυχαίνει τους σκοπούς του φρόντιζε να φορτίζει συναισθηματικά τα παιδιά που τον «πίστευαν», οδηγώντας τα σε ερημικές τοποθεσίες, ξωκλήσια και νεκροταφεία, όπου τα υπέβαλλε σε δοκιμασίες που θύμιζαν τελετές μύησης ώστε να τα πείσει ότι αυτό που κάνουν είναι κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερα σημαντικό.

 

Ο Σειραγάκης είναι από τους πιο γνωστούς προπονητές μπάσκετ στην Κρήτη και επί πολλά χρόνια είναι τεχνικός του τοπικού ΑΓΟΡ, κυρίως στα τμήματα υποδομών! Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 έγινε ομοσπονδιακός τεχνικός, καθώς κλήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προκειμένου να αποτελέσει τον άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Γιαννόπουλου στη Β' Εθνική ομάδα μπάσκετ Ανδρών (στην ουσία είναι το φυτώριο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και αποτελείται από αθλητές έως 23 ετών).

 

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η σύζυγός του αλλά και τα δύο του παιδιά (αγόρια ίδιας περίπου ηλικίας με τα θύματά του), ενώ οι αστυνομικοί που ερευνούν την ανατριχιαστική αυτή υπόθεση εξετάζουν τα βίντεο που βρέθηκαν στο σπίτι του 47χρονου και εκτιμούν ότι τα θύματά του ίσως και να ξεπερνούν τα 30! Οπως έγινε γνωστό, ο καθηγητής διατηρούσε και προφίλ στο facebook (με περίπου 1.000 φίλους), «ψαρεύοντας» από εκεί πολλά από τα θύματά του. Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, η σελίδα με το προφίλ του 47χρονου δέχτηκε εκατοντάδες υβριστικά και απειλητικά μηνύματα, με αποτέλεσμα χθες το μεσημέρι να διαγραφεί από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

 

 

Νίκος Δεμισιώτης

Ετικέτες: