Προσκύνημα γερμανών μαθητών στους μαρτυρικούς Λιγγιάδες

Οι 15χρονοι Γερμανοί μαθητές, από το σχολείο του Αγίου Στεφάνου της πόλης ‘Αουγκσμπουργκ της Βαυαρίας, φιλοξενούνται στα σπίτια των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής και φιλοξενίας που υλοποιούν τα δύο σχολεία. Όπως εξήγησαν στο Δήμαρχο Ιωαννιτών οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, ήταν τα ίδια τα παιδιά που ζήτησαν να καταθέσουν ένα στεφάνι μαζί με τους Έλληνες μαθητές στο μνημείο του μαρτυρικού χωριού των Λιγγιάδων.
Στους Λιγγιάδες τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, ο οποίος, απευθυνόμενος στους μαθητές, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία τους, ως βάλσαμο στις πληγές που άνοιξε η ναζιστική θηριωδία στο χωριό.
Να σημειωθεί ότι στο σχολείο του Αγίου Στεφάνου, η κύρια ξένη γλώσσα που διδάσκεται είναι τα αρχαία ελληνικά, ενώ διδάσκονται και νέα ελληνικά.
ΠΗΓΗ: thetoc.gr

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα