Συγκινητική εκπομπή υπέρ των αποζημιώσεων

Παρών και επιζών του Διστόμου. Θα προβληθεί στο κρατικό ZDF

Εναν απρόσμενο σύμμαχο και μάλιστα στην καρδιά του γερμανικού συστήματος εξουσίας βρήκε η Ελλάδα. Και αυτός δεν είναι άλλος από το κρατικό γερμανικό κανάλι ZDF, που σε μια εκπομπή του η οποία αναμένεται να προβληθεί σήμερα στηρίζει το ελληνικό αίτημα για τις αποζημιώσεις στα θύματα του ναζισμού και τις επανορθώσεις. Πρόκειται για τη σατιρική εκπομπή «Die Anstalt» (To ινστιτούτο), η οποία έρχεται να συγκρουστεί με την κυρίαρχη άποψη που εκφράζεται από τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ, με σημαιοφόρο (του ανθελληνισμού) την «Bild»!

Στην εν λόγω σατιρική εκπομπή, αποσπάσματα της οποίας έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, παρουσιάζεται με τον πλέον παραστατικό τρόπο η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Η Ελλάδα παρουσιάζεται σαν… ταβέρνα, της οποίας τα οικονομικά έχει αναλάβει να βάλει σε τάξη η τρόικα: Τρεις τύποι με μαύρα κοστούμια και χαρτοφύλακες που κάθονται σε ένα τραπεζάκι της ταβέρνας και συζητούν με τον ιδιοκτήτη της τι πρέπει να κάνει για να ανασυνταχθεί οικονομικά. Και έτσι με έναν έξυπνο τρόπο παρουσιάζονται οι απαιτήσεις της τρόικας από τις ελληνικές κυβερνήσεις τα πέντε τελευταία χρόνια αλλά και τα αδιέξοδα κάποιων εκ των πολιτικών που έχουν απαιτήσει.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής θίγεται με συγκινητικό αλλά και καυστικό, συνάμα, τρόπο για τη γερμανική πλευρά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Παρών στην εκπομπή είναι και ο επιζών από το Δίστομο Αργύρης Σφουντούρης, του οποίου οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο γονείς και αρκετούς συγγενείς.
Η εκπομπή μάλιστα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο οι Ελληνες οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους αλλά και οι Γερμανοί, και μάλιστα χωρίς τρικ και άλλοθι.
Να θυμίσουμε ότι η εκπομπή έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο και την κοινή συνέντευξη που είχε δώσει με την Ανγκελα Μέρκελ, στην οποία είχε θέσει το θέμα του ηθικού και όχι μόνο χρέους της Γερμανίας στην Ελλάδα για όσα έπραξε το Τρίτο Ράιχ στη χώρα μας.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα