Κύπρος: Άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων

Την πλήρη άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων εκτός Κύπρου από τη Δευτέρα, δύο χρόνια μετά την επιβολή τους, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
«Από την ερχόμενη Δευτέρα αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων που αφορούν συναλλαγές και μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο προεδρικό μέγαρο.

Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν τον Μάρτιο του 2013, όταν έγινε το bail-in των καταθετών στις δύο μεγάλες τράπεζες.
«Η άρση και των τελευταίων περιορισμών σηματοδοτεί την οριστική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό μας σύστημα», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος. «Από σήμερα ενισχύεται η θετική προοπτική για άντληση επενδύσεων σε συνθήκες πλήρους εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Ενισχύεται η δυνατότητα των τραπεζών να αντλήσουν κεφάλαια και να χρηματοδοτήσουν με ασφάλεια την οικονομία, με θετικό αντίκτυπο στην στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα