ΟΙ ΜΩΡΑΙ ΠΑΡΘΕΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Σήμερα στις εκκλησίες μας ακούγεται η παραβολή των δέκα παρθένων. Διδακτική, για ακόμη έναν λόγο, πέραν των όποιων θεολογικών ερμηνειών. Οπως και οι άλλες παραβολές, είχαν το προτέρημα να είναι πλήρως εφαρμοζόμενες και στη ζωή των ανθρώπων και των κοινωνιών. Ας θυμηθούμε, όμως, τι λέει η παραβολή: Πέντε φρόνιμες και πέντε μωρές παρθένες περιμένουν τον Νυμφίο (γαμπρό) να έλθει να παραλάβει τη νύφη. Οι φρόνιμες, που είχαν προνοήσει, φρόντισαν να πάρουν μαζί τους λάδι ώστε να έχουν για να φωτίζουν τα λυχνάρια τους.

Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και για τις μωρές, οι οποίες, λόγω της αργοπορίας του Νυμφίου, αποκοιμήθηκαν. Ετσι, όταν ακούγεται η φωνή «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται», ψάχνουν να βρουν λάδι για να ανάψουν τα σβησμένα λυχνάρια τους, με αποτέλεσμα να μείνουν «εκτός νυμφώνος». Διαβάζοντάς την, από τη μία, και βλέποντας τις διαρροές της Συγγρού, από την άλλη, ότι δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του σεναρίου της… δικαίωσης, ετοιμάζεται για εκλογές, τις οποίες θα τις κερδίσει κ.λπ., μου ήρθε αυτομάτως στον νου η ιστορία των μωρών παρθένων.

Διότι εκεί στη Συγγρού η ηγετική ομάδα έχει μάλλον επιλέξει αυτόν τον ρόλο για την παράταξη. Και εάν ο Νυμφίος είναι ξανά η κυβέρνηση, τότε φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα τους βρουν εν υπνώσει και χωρίς λάδι στα σβησμένα από τις πρόσφατες εκλογές λυχνάρια τους. Γιατί, πολύ απλά, δεν έχουν αλλάξει τίποτε που θα μπορούσε να φωτίσει τις σχέσεις τους με τους πολίτες.
Αυτή είναι η μία πλευρά της παραβολής.

Υπάρχει και η άλλη: όλων αυτών που αμφισβητούν την ηγεσία, αλλά παραμένουν θεατές των εξελίξεων περιμένοντας τον Νυμφίο να εμφανιστεί από το… πουθενά.
Χάνουν χρόνο, κινδυνεύοντας να αποκοιμηθούν και αυτοί, δίνοντας χρόνο σε μια Ν.Δ. που δημοσκόπηση με δημοσκόπηση εμφανίζεται πιο χαμηλά!

Μια Νέα Δημοκρατία που θα κινδυνεύσει σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ.
Και δεν μπορεί η μισή Κεντροδεξιά να ποντάρει στην καταστροφή της χώρας για να δικαιωθεί και να επιστρέψει στων… Ψαρών την ολόμαυρη ράχη και η άλλη μισή να ελπίζει στην αποτυχία των σχεδιασμών της ηγετικής ομάδας για να φύγει ο Αντώνης Σαμαράς.

Αυτές οι νοοτροπίες και αυτές οι λογικές δεν αντέχουν στον χρόνο και, το χειρότερο, ακόμη κι αν δικαιωθεί είτε η μία πλευρά είτε άλλη, δεν θα έχει απομείνει κανείς για να τις χειροκροτήσει.
Διότι ο Νυμφίος θα έρθει εν τω μέσω της νυκτός, αλλά για τη Ν.Δ. φοβοάμαι ότι, αν συνεχίσει έτσι, θα έρθει, αλλά θα είναι μαύρα μεσάνυχτα.
Καλημέρα σας και καλή Ανάσταση.ω

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα